Μενού Ροή
Έκκληση Γ. Περιστέρη προς την κυβέρνηση να ξεπαγώσει τις επενδύσεις σε θαλάσσια αιολικά πάρκα - Τι είπε για τα σενάρια εξαγορών της Τέρνα Ενεργειακής

Έντονα δεικτικός για τις καθυστερήσεις της πολιτείας να προωθήσει έγκαιρα την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, με επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποθήκευση και διασυνδέσεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τέρνα Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης.

Με παρέμβαση του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, επισήμανε ότι σε σχέση με την ενεργειακή κρίση "όλοι κάνουν τους έκπληκτους, λες και δεν το έχουμε ξαναδεί στην δεκαετία του 1970". Το πρόβλημα πρόσθεσε είναι ότι επιμένουμε να  εθελοτυφλούμε, "κοιτάμε πως θα περιορίσουμε την εγκατάσταση ΑΠΕ αντί να την αυξήσουμε".

Εξέφρασε την ελπίδα "επιτέλους η πολιτεία και κυρίως οι πολιτικοί να συνταχτούν με την ανάπτυξη των ΑΠΕ, την αποθήκευση και τις διασυνδέσεις".

Ανέφερε μάλιστα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, καθώς όπως είπε το 2009 και την αρχή του 2010 υπήρχε έντονο ενδιαφέρον, από εταιρείες να εγκαταστήσουν θαλάσσια αιολικά πάρκα σε περιοχές που επιτρέπονταν.

Η τότε κυβέρνηση, πρόσθεσε, τα σταμάτησε όλα για να φτιάξει ένα άριστο πλαίσιο. Το κυνήγι της αριστείας, δεν επέτρεψε να αλλάξει τίποτα με αποτέλεσμα να χάσει η χώρα την εγκατάσταση 1000-2000MW.

Ο ίδιος εξέφρασε την παράκληση προς την πολιτεία, να δείξει ενδιαφέρον για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα ξεκινώντας όχι με το τέλειο πλαίσιο, αλλά με αυτό που υπάρχει ξεκινώντας με 500-1000MW προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο των καταναλωτών.

Σενάρια

Ο κ. Περιστέρης επιβεβαίωσε τα σενάρια περί ενδιαφέροντος σημαντικών εταιρειών για την Τέρνα Ενεργειακή. "Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και φέτος υπάρχουν, δεν υπάρχει όμως κάτι ανακοινώσιμο για το επενδυτικό κοινό".

Επισήμανε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό της σχέδιο για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ 6.500MW έως το 2029 με συνδυασμό όλων των τεχνολογιών. "Είναι συγκεκριμένα έργα, με θέσεις έρευνες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 δις. ευρώ, κατέληξε.

Τέλος ανακοίνωσε για την χρήση 2021, μέρισμα 0,34 ευρώ/μετοχή, συνολικού ύψους 40 εκ. ευρώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας