Μενού Ροή
Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από την έκτακτη Γ.Σ η πώληση της Άκτωρ ΑΤΕ στην Ιntrakat

Την έγκριση της όσον αφορά την πώληση του 100% της Άκτωρ ΑΤΕ στην Intrakat έναντι συνολικού τιμήματος 214 εκ. ευρώ, έδωσε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν 64 μέτοχοι που αντιπροσώπευαν το 87,57% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε την πώληση της εταιρείας και την παροχή κάθε εξουσιοδότησης προς το ΔΣ, με σκοπό να προβεί σε όποια ενέργεια απαιτείται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, συμπεριλαμβανομένων και τροποποιήσεων επί των κειμένων της συναλλαγής.

Επιπλέον, οι μέτοχοι ενέκριναν και το δεύτερο θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών, η οποία κρίθηκε σκόπιμη ώστε να ανταποκρίνεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η συμφωνία εξαγοράς προχωρεί υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ κατ’ εκτίμηση η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Σημειώνεται ότι, η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ και η οποία συμμετέχει κατά 18,89% στο κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, δεν αποχωρεί από κανένα έργο παραχωρήσεων ή ΣΔΙΤ που συμμετέχει, ενώ θα έχει δικαίωμα (όχι την υποχρέωση) εφόσον το επιθυμεί, να συμμετέχει από κοινού με την ΑΚΤΩΡ ATE (ως θυγατρική της INTRAKAT πλέον) σε νέα έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας