Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Έμφαση στην κυκλική οικονομία και σε έργα υποδομής για βιώσιμη ανάπτυξη από την Lamda Development

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο απορρύπανσης εδάφους και υδάτων στη περιοχή της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού από την Lamda Development.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο για την πορεία των έργων, η ανάπτυξη του Ελληνικού δημιουργείται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, που ήταν επιβαρυμένος από τους ρύπους των αεροπλάνων. Για το λόγο αυτό η Lamda Development έχει αναλάβει ένα καινοτόμο έργο απορρύπανσης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κοινοπραξία Antipollution και Intergeo. Το έργο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνει την εξυγίανση του εδάφους και των υπογείων υδάτων. Εντός του 2022 ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των παλιών εγκαταστάσεων (δεξαμενές και υπόγειοι αγωγοί καυσίμων σε μήκος 5,5 χλμ.) και η απορρύπανση των περιοχών γύρω από τον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης.

Όπως επισημαίνεται, οι εργασίες εξυγίανσης μέσω γεωτρήσεων συνεχίζονται, εντός του Ελληνικού, στοχεύοντας στην απορρύπανση της συνολικής έκτασης και στην ελαχιστοποίηση παραγωγής αποβλήτων. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Kυκλική οικονομία

Επίσης,όπως έχει ανακοινωθεί, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος η Lamda Development ενσωματώνει στη μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού, όλες τις διεθνείς πρακτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε συμφωνία με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ και τον Όμιλο Lafarge Beton του Ομίλου Ηρακλής για την εγκατάσταση εντός του Ελληνικού υπερσύγχρονων μονάδων έτοιμου σκυροδέματος. Οι μονάδες θα λειτουργούν με όρους κυκλικής οικονομίας, διασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση προϊόντων ανακύκλωσης σκυροδέματος, ενώ προβλέπεται και η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού για καθαρισμούς εξοπλισμού και μηχανημάτων. Με τον τρόπο αυτό, αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, η Lamda Development πέραν της στρατηγικής της προτεραιότητας για «πράσινες» πρακτικές σε όλα τα στάδια δημιουργίας του Ελληνικού, φροντίζει και για τη μικρότερη δυνατή ενόχληση στους πολίτες. Και αυτό γιατί δεν επιβαρύνεται η κυκλοφορία στην παραλιακή αλλά και άλλες κεντρικές λεωφόρους από τα ειδικά βαριά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος.

Αντιπλημμυρικά έργα – Ρέμα Τραχώνων

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί μέρος της ισχυρής αντιπλημμυρικής προστασίας του Ελληνικού. όπως αναφέρεται, η νέα σύγχρονη πόλη του Ελληνικού «θωρακίζεται» απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που είναι ήδη ορατές γύρω μας. Στο πλαίσιο αυτό οριοθετείται το ρέμα Τραχώνων, απελευθερώνεται η κοίτη του με στόχο την αναζωογόνηση του τοπικού οικοσυστήματος και τη δημιουργία μιας πράσινης περιοχής αναψυχής.

Το μήκος του ρέματος είναι 3 χλμ. και το μέγιστο βάθος εκσκαφής είναι έως 8 μέτρα. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2024.

Το Ελληνικό στα διεθνή Μέσα-Εντατικοποιείται η διεθνής καμπάνια

Τους τελευταίους μήνες, εξάλλου, το έργο του Ελληνικού έχει έντονη παρουσία σε σημαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας. Αφιερώματα για τη μοναδικότητα του έργου, που θα συμβάλει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδος, έχουν φιλοξενηθεί σε περισσότερα από 1.000 άρθρα μεταξύ των οποίων σε MME όπως Sunday Times, Washington Post, Le Figaro, Forbes, Tatler, Conde Nast, CNN Travel, AD, Insider, Monocle. Η διεθνής καμπάνια θα εντατικοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Η διεθνής ζήτηση προβλέπεται να συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης και των τιμών των κατοικιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας του δήμου Πειραιά, εγκαινιάστηκε παρουσία της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της πολιτείας, των παραγωγικών φορέων της πόλης και...

BALKAN DESK

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας και μεγαλύτερης προστασίας του περιβάλλοντος, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η εταιρεία BELT Riviera ΑΕ, η οποία έχει συσταθεί από την ΤΕΜΕΣ ΑΕ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, υπέγραψε συμφωνία με το Mandarin Oriental Hotel...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρόσθετες δράσεις του έργου “CESME”, στο οποίο συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE