Μενού Ροή
ΕΛΠΕ: Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 66 σχολεία της Φθιώτιδας

Σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 66 σχολεία του νομού Φθιώτιδας, που βρέθηκε στο επίκεντρο της διοργάνωσης του "EKO Acropolis Rally 2022" το οποίο διεξήχθη με Μεγάλο Χορηγό την ΕΚΟ, προχώρησε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος προμήθευσε 66 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με φορητούς υπολογιστές, συστήματα προβολής και διαδραστικούς πίνακες. Ανάμεσά τους 57 Δημοτικά Σχολεία εκ των οποίων 2 Σχολεία Ειδικής Αγωγής, το Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας, αλλά και άλλα 8 Λύκεια - 6 Γενικά και 2 Επαγγελματικά.

Η ενέργεια αυτή, έρχεται σε συνέχεια της περσινής δωρεάς ενός ηλεκτροκίνητου επταθέσιου αυτοκινήτου και ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια, με ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα.

Η τελετή παράδοσης του τεχνολογικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Ανδρέα Σιάμισιη, και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα, οι οποίοι ακολούθως πραγματοποίησαν επίσκεψη και σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπου διανεμήθηκε ο εξοπλισμός.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Στον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η στήριξη της νεολαίας αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητά μας. Με αφορμή τη διεξαγωγή του EKO Acropolis Rally στη Λαμία, προχωρήσαμε σε ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής σχολείων της Φθιώτιδας, ώστε οι μαθητές της περιοχής να έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα εκπαιδευτικά οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία του σήμερα. Ο όμιλός μας συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, επενδύοντας -με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες- στο αύριο της χώρας και στις επαγγελματικές προοπτικές των νέων μας».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά: «Όπως είχε ανακοινωθεί και πριν 10 μέρες, ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών αποφάσισε να προχωρήσει και φέτος σε μία εξαιρετική πράξη υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υιοθετώντας σχετική πρότασή μου, μετά και από σχετική συνεργασία που είχα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ο εξοπλισμός παραδίδεται έγκαιρα στα σχολεία μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον όμιλο, τόσο για αυτή την πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και για την ταχύτητα υλοποίησης της πράξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας