Μενού Ροή
ΕΝΕL: Υπογραφή Συμφωνίας με τον Όμιλο Prysmian για προμήθεια καινοτόμου τεχνολογίας καλωδίων τροφοδοσίας με σκοπό την ανάπτυξη πιο αποδοτικών και πιο πράσινων δικτύων

H Enel ανέθεσε στον Όμιλο Prysmian, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ένα σημαντικό έργο που αφορά την προμήθεια καινοτόμων καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Ο Όμιλος Prysmian, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των καλωδιακών συστημάτων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, επιβεβαιώνει έτσι την υποστήριξή του στις επιχειρήσεις παροχής ενέργειας που συμμετέχουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης και την απανθρακοποίηση.

Η συμφωνία, που έχει διάρκεια τρία έτη, προβλέπει την προμήθεια καλωδίων χαμηλής και μέσης τάσης τα οποία βασίζονται κυρίως στην καινοτόμο τεχνολογία P-Laser, μια παγκόσμια πρωτιά στον κλάδο που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Prysmian και επιτρέπει σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 χάρη στην ειδική θήκη καλωδίων φυτικής και όχι χημικής προέλευσης. Τα καλώδια P-Laser αντιστοιχούν στο 80% της προμήθειας και θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Prysmian κυρίως στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την προσπάθεια της Enel για την ανάπτυξη πιο αποδοτικών και πιο πράσινων δικτύων» ανέφερε ο κ. Massimo Battaini, Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) του Ομίλου Prysmian. «Τα δίκτυα με υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη διάχυση και μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθιστούν δυνατή την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, ειδικά εκείνων που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές. Ως εκ τούτου, είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε στην Enel την καλύτερη δυνατή τεχνολογία, την οποία έχουμε αναπτύξει, χάρη στη συνεχή μας προσπάθεια για καινοτομία».

Το καλωδιακό σύστημα P-Laser είναι η πρώτη 100% ανακυκλώσιμη, οικολογικά βιώσιμη, υψηλής απόδοσης καινοτόμος τεχνολογία, η οποία βασίζεται σε μια διαδικασία παραγωγής που μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 40% και είναι πλήρως συμβατή με τις ήδη εγκατεστημένες παραδοσιακές τεχνολογίες καλωδίων. Το καλωδιακό σύστημα P-Laser βασίζεται στη χρήση ενός κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θερμοπλαστικού υλικού, του ΗPTE (High Performance Thermoplastic Elastomer), το οποίο διασφαλίζει ότι το προϊόν είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, με απλοποιημένη διαδικασία κατασκευής και με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο συγκριτικά με την παραδοσιακή μόνωση XLPE. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, όπως υψηλότερη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες, μεγαλύτερη εγγενή αξιοπιστία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Ο Όμιλος Prysmian θα υποστηρίξει επίσης την Enel και στην ψηφιοποιημένη διαχείριση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας την καινοτόμο λύση IoT «Alesea», έναν εικονικό βοηθό για τη διαχείριση των κυλίνδρων καλωδίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια πολλών χιλιάδων κυλίνδρων κάθε χρόνο, ενώ η τεχνολογία «Alesea» θα μπορεί να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες διαχείρισης αποθεμάτων, καθώς και να συμβάλλει στη μείωση του συνολικού κόστους της διαχείρισης καλωδιακών συστημάτων, μέσω καλύτερης χρήσης των αποθεμάτων και μεγαλύτερης λειτουργικής απόδοσης και βιωσιμότητας του συστήματος.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας