Μενού Ροή
Energean: Πρωτοποριακές και κρίσιμες για την ασφάλεια εκπαιδεύσεις στους εργαζόμενους στον Πρίνο

Μία σειρά από πρωτοποριακές και, ταυτόχρονα, κρίσιμες εκπαιδεύσεις για τον τομέα της ασφάλειας σε έναν εργασιακό χώρο όπως το θαλάσσιο συγκρότημα του Πρίνου και οι χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης πέρασαν οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, 68 εργαζόμενοι στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις στην Καβάλα εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην ασφαλή εκτέλεση εργασιών σε ύψος καθώς και σε τεχνικές διάσωσης σε ύψος σε συνεργασία με την Active Point, μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της εκπαίδευσης στελεχών και εργαζομένων σε αυτές τις εργασίες.

Επίσης, 48 εργαζόμενοι εκπαιδεύθηκαν και πιστοποιήθηκαν στην εργασία σε περιορισμένους χώρους καθώς και στις αντίστοιχες τεχνικές διάσωσης, σε συνεργασία με την Dräger, μια από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Στον προσομοιωτή που εγκατέστησε η Dräger, το προσωπικό εκπαιδεύθηκε σε διάφορα πιθανά σενάρια σε σχέση με την εργασία και διάσωση σε περιορισμένους χώρους. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε αυτήν την εκπαίδευση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν με προσωπικό και με παρατηρητές τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας όσο και οι εργολάβοι της Energean στην Καβάλα.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων, ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τομέα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (HSE)  της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε:

«H υγεία του προσωπικού μας καθώς και η εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την επίτευξη του διπλού αυτού στόχου, είναι η εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Energean διοργανώνει και παρέχει στο προσωπικό της πιστοποιημένες και υψηλής ποιότητας εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με εξιδεικευμένες εταιρείες με τεράστια εμπειρία στον χώρο.

Η Energean προάγει με αυτόν τον τρόπο τις συγκεκριμένες αξίες, ενισχύει το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας, διασφαλίζει την αναγνώριση κινδύνων και επιτυγχάνει τη δημιουργία μιας κουλτούρας ασφαλείας που αποτελεί, μαζί με την φροντίδα του περιβάλλοντος, το πρώτο ζητούμενο στην βιομηχανία έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων».

Οι συγκεκριμένες πρωτοποριακές εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την 28η Απριλίου, ημερομηνία – αναφορά διεθνώς, καθώς κάθε χρόνο τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2022, η Energean πραγματοποίησε για τους εργαζόμενους και τους εργολάβους της σχεδόν 14.000 ώρες εκπαίδευσης που αφορούσαν την υγεία και την ασφάλεια και πάνω από 650 ασκήσεις ασφαλείας στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία που διατηρεί σε επτά χώρες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας