Μενού Ροή
Επιστρέφει στην Γαλλία η παραγωγή γυαλιού για φωτοβολταικά της Alliaverre - Στόχος να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος παράδοσης

Η τάση μετεγκατάστασης περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών στη Γαλλία συνεχίζεται. O κατασκευαστής γυαλιού Alliaverre, σχεδιάζει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023, να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλιακού γυαλιού στην Αμιέν της Γαλλίας. όπου βρίσκεταικαι  η έδρα της.

Αυτή τη στιγμή, η Alliaverre κατασκευάζει γυαλί στο πλαίσιο συμβάσεων OEM με βιομηχανικά συμφέροντα στη Νότια Ασία.

«Οι χρόνοι κατασκευής και παράδοσης είναι επί του παρόντος 10 έως 12 εβδομάδες, γεγονός που κινητοποιεί σημαντικά μετρητά για τους πελάτες μας», επισήμανε η εταιρεία. «Επιπλέον, από την έναρξη της κρίσης του Covid, οι τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν δεκαπλασιαστεί».

Για να ξεπεραστούν αυτοί οι περιορισμοί, η πλήρως αυτοματοποιημένη τοποθεσία θα παράγει επομένως 50 MW ανά μήνα ή 600 MW ανά έτος γυαλί ηλιακής ποιότητας. Θα κάλυπτε τρία τμήματα της αγοράς: γυαλί 2 mm για γυάλινες μονάδες/γυάλινες μονάδες, γυαλί 3,2 mm για κλασικές μονάδες και ηλιακά πλακάκια.

Η διαμόρφωση του επίπεδου γυαλιού θα γίνει με κοπή, επίστρωση και σκλήρυνση του γυαλιού.

«Θα έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα μεγάλων επίπεδων γυάλινων πλακών στη Γαλλία, κάτι που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τον χρόνο επεξεργασίας και παράδοσης του ηλιακού γυαλιού σε λιγότερο από δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Amar.

Η εταιρεία ολοκληρώνει τώρα μια επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,2 εκατομμύρια δολάρια), σε συνεργασία με ένα γαλλικό επενδυτικό ταμείο. Βασίζεται επίσης σε περιφερειακές ενισχύσεις για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής, προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος του πρόσθετου κόστους παραγωγής στην Ευρώπη, το οποίο είναι περίπου 30% ακριβότερο από την Ασία.

Ο Alliaverre αρχικά ειδικεύτηκε στους καθρέφτες. Εγκαταστάθηκε στη Γαλλία το 2005 και εισήλθε στην αγορά ηλιακών υαλοπινάκων το 2014. Έχει συνεργαστεί με πελάτες όπως η Systovi και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση δοκιμών και προεπιλογής για άλλους κατασκευαστές όπως η Recom-Sillia ή η Voltec Solar. Είναι επίσης σε συνεργασία Ε&Α με την Q-Cells που εδρεύει στη Νότια Κορέα. Στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη αγορά της είναι η Γερμανία και ακολουθούν η Ιταλία και η Πολωνία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας