Μενού Ροή
Εθνική Χρηματιστηριακή: Νέα τιμή – στόχος τα 25 ευρώ για τη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Σε άλμα σχεδόν 10 ευρώ ανά μετοχή στην αποτίμηση της Τέρνα Ενεργειακής προχώρησε η Εθνική χρηματιστηριακή. Ανέβασε την τιμή στόχο σε 25,0 εύρω ανά μετοχή (από 15,30 προηγουμένως).

Η χρηματιστηριακή εταιρεία, στο νέο report της, έχει συμπεριλάβει τον αναθεωρημένο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των έργων, καθώς και τα καινούργια projects, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν την περίοδο 2022 – 2026.  

Στα «συν» θα πρέπει να συνυπολογιστεί τόσο η επέκταση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμης ενέργειας, όσο και οι σταθερές λειτουργικές ροές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, η τρέχουσα τιμή της Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες στην Ευρώπη. 

«Η εταιρεία είναι ένας παραγωγός “πράσινης ενέργειας”. Έτσι, βλέπουμε να διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, χάρη στην αυξανόμενη διείσδυση της ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο. Η Τέρνα αναμένεται δε, να ωφεληθεί από τις ευρωπαϊκές δράσεις για την επιτάχυνση της ανεξαρτησίας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα» εξηγεί η Εθνική Χρηματιστηριακή. 

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, προβλέπει EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στα 166 εκατ. ευρώ για το 2022, 195 εκατ. ευρώ για το 2023 και 251 εκατ. ευρώ για το 2024. Η καθαρή κερδοφορία αναμένεται να φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ το 2024 από 69 εκατ. ευρώ το 2021.  

Τέλος, η χρηματιστηριακή εταιρεία «βλέπει» μερίσματα 40 εκατ. ευρώ ετησίως σε επαναλαμβανόμενη βάση (2% μερισματική απόδοση). 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας