Μενού Ροή
Γ. Αγραφιώτης – ΤΕΡΝΑ: Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αρκαδία, μία από τις καλύτερες της Ευρώπης

«Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Παλαιόχουνης Αρκαδίας είναι η καλύτερη μονάδα της χώρας και μία απ’ τις καλύτερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σπάει όλα τα ρεκόρ ως προς το παραγόμενο αποτέλεσμα. Υπερκαλύπτει τις συμβατικές υποχρεώσεις της και έχει ισχυρό ενεργειακό αποτύπωμα, αφού παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που ξοδεύει. Οι εγκαταστάσεις της είναι επισκέψιμες για σχολεία, φορείς, ώστε, όλοι να μπορούν δουν από κοντά, τα μηνύματα που η διαχείριση περνά προς τα έξω ».

Αυτό, είπε, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, ο Γιώργος Αγραφιώτης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, της ΤΕΡΝΑ – Ενεργειακή και διευθύνων σύμβουλος της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια αυτής της κεντρικής μονάδας, ενώ, τέλη Απριλίου, αρχές Μαίου, πρόκειται να ξεκινήσει η μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας της Καλλιρρόης Μεσσηνίας.

Η μεταβατική διαχείριση της μονάδας της Σκάλας Λακωνίας, είναι να ξεκινήσει, αρχές Ιουνίου.

Ο Γιώργος Αγραφιώτης, δήλωσε, επίσης τα εξής:

“Το έργο της Παλαιόχουνης είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ένα βραβείο για εμάς. Είναι μία δομή, που με σύννομο και ευπρεπή τρόπο, διαχειρίζεται τα απορρίμματα. Απ’ την 1η Μαρτίου, είμαστε πλέον στην κανονική διαχείριση, αφού ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική. Τώρα, πλέον, θα ξηλώσουμε όλες τις εγκαταστάσεις της μεταβατικής. Όλα τα απορρίμματα πηγαίνουν σε κανονική διαχείριση. Η μονάδα της Μεσσηνίας ( Καλλιρρόη) θα είναι μία μικρή Παλαιόχουνη, ενώ αυτή της Σκάλας, θα είναι μία μικρή Καλλιρρόη”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: ” Το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος και εντός της σύμβασης. Τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ικανοποιημένα απ’ την ποιότητα του έργου. Η κεντρική μονάδα της Παλαιόχουνης είναι το πιο σύγχρονο έργο διαχείρισης απορριμμάτων σε Ευρωπαικό επίπεδο. Η δοκιμαστική λειτουργία ολοκληρώθηκε και πολύ σύντομα, θα έχουμε και μικρότερο υπόλειμμα 20 %. Στο υψηλότερο, δυνατό επίπεδο, θα γίνουν και τα εγκαίνια της κεντρικής μονάδας της ΣΔΙΤ, στην Παλαιόχουνη. Η μονάδα της Μεσσηνίας θα λειτουργήσει τέλη Απριλίου, αρχές Μάϊου, στο μεταβατικό στάδιο, ενώ αρχές Ιουνίου, θα λειτουργήσει η μονάδα της Σκάλας, στο ίδιο αυτό στάδιο”.

Ο Παναγιώτης Νίκας, κάλεσε τους δήμους που δεν πληρώνουν την συνδρομή τους, να φροντίσουν να το κάνουν, γιατί “δωρεάν διαχείριση δεν υπάρχει”, ενώ επανέλαβε, ότι, κάποιοι δήμοι, εξακολουθούν να μεταφέρουν στα απορριμματοφόρα υλικά που δεν δέχεται η μονάδα διαχείρισης.

Στη συνέντευξη, παρευρέθηκαν αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, καθώς ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης της ΤΕΡΝΑ – Ενεργειακή.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας