Μενού Ροή
H Nikola αυξάνει τις ελπίδες και τις αμφιβολίες

Η Nikola Corporation, μία εταιρεία που σχεδιάζει και παράγει φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα απώλεια μικρότερη του αναμενόμενου. Μια μέρα πριν η εταιρεία εκδώσει την αναφορά της, η Nikola υπέγραψε μία επιστολή προθέσεων (letter of intent) με την εταιρεία Total Transportation Services (TTSI) στη Νότια Καλιφόρνια. Η TTSI ζήτησε ένα δοκιμαστικό όχημα από όπου θα μπορούσε να προκύψει μία παραγγελία 100 φορτηγών μηδενικής εκπομπής ρύπων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο λιμάνι του Los Angeles/Long Beach. Οι ευκαιρίες και το ρίσκο της Nikola Corp συνοψίζονται σε αυτή την αναφορά της CapitalPanda.

Βάσει των εφοδιαστικών πλεονεκτημάτων του φορτηγού, η Nikola έχει ήδη συνάψει αρκετές συμφωνίες. Η Anheuser-Busch έχει παραγγείλει πάνω από 800 φορτηγά με σύστημα κυψελών καυσίμου (fuel cells) από το 2018, τα οποία θα παραδοθούν φέτος.

Όπως αναφέρεται επίσης στο WealthDaily, η εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων Republic Services για να της παραδώσει φέτος ηλεκτρικά απορριμματοφόρα. Αυτά τα βήματα έχουν συνεισφέρει στην αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατά πάνω από 300% ετησίως μέχρι σήμερα.

Ερευνώντας τη Nikola Corp.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, 2020, η Hindenburg Research δημοσίευσε μία έκθεση ισχυριζόμενη ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία ήταν «μια περίπλοκη απάτη βασισμένη σε πολλά ψέματα». Η έρευνα τόνιζε ότι ο πρώην CEO της Nikola Corp., Trevor Milton, έκανε ψευδείς ισχυρισμούς για την τεχνολογία της εταιρείας. Ένα από τα πιο σημαντικά ψέματα ήταν ότι η εταιρεία μπορούσε να παράγει υδρογόνο σε τιμή χαμηλότερη του ~81% συγκρινόμενη με άλλες κατασκευαστικές. Επιπλέον, η εταιρεία ισχυριζόταν ότι ήδη παρήγαγε υδρογόνο. Τότε, η Nikola δεν παρήγαγε καθόλου υδρογόνο, κάτι το οποίο, αργότερα ο Milton αναγκάστηκε να παραδεχτεί μετά από πίεση των Μέσων .

Λόγω αυτής της έρευνας, ο ιδρυτής της Nikola, Trevor Milton, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 2020, μόλις δύο εβδομάδες από τη δημοσίευση της έκθεσης της Hindenburg .

Η απόδοση των μετοχών της Nikola Corp (www.tradingview.com)

Η Nikola Corp. που το 2020 η μετοχή της έφτασε να διαπραγματεύεται για σχεδόν 100 USD, τώρα είναι λίγο πάνω από τα 11 USD .

Οι 7 αναλυτές που προσφέρουν 12μηνες προβλέψεις για την τιμή της μετοχής της Nikola Corporation έχουν ως διάμεσο στόχο τα 20 USD. O προβλεπόμενος διάμεσος παρουσιάζει μία πιθανή αύξηση +69,20% από την τιμή κλεισίματος 11,82 USD στις 11 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Wall Street, οι μετοχές της Nikola Corp. τις οποίες κατείχαν κρατικοί επενδυτές επεκτάθηκαν στο τέλος Απριλίου, καθώς 143 θεσμικοί κάτοχοι αύξησαν τη θέση τους στην Nikola Corporation κατά 43.521.019 μετοχές.

Η Nikola Corporation (NASD: NKLA) ιδρύθηκε το 2015 στην Salt Lake City της Γιούτα (ΗΠΑ). Ο αρχικός στόχος της ήταν να παράγει βαρέα ημιφορτηγά τα οποία θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου ώστε να παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων .

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας