Μενού Ροή
H Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ φέρνει τα ηλεκτρικά λεωφορεία του κινεζικού κολοσσού BYD στην Ελλάδα

Εκατό χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει το 2022 η εισηγμένη εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και αυτή η επέτειος «γιορτάζεται» με το ξεκίνημα της μεγάλης συμφωνίας (που έγινε το 2021) με τον κινεζικό κολοσσό Build Your Dreams (BYD), ώστε η ελληνική εταιρεία να αντιπροσωπεύσει τα ηλεκτρικά – βαριά – οχήματα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ενώ η Π. Πετρόπουλος έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία των BYD eTrucks και eVans στην ελληνική αγορά, έχοντας μεγάλες προσδοκίες, λόγω και της γενικότερης «στροφής» προς τα πράσινα οχήματα.

Το βάρος αρχικά θα πέσει στα ηλεκτρικά λεωφορεία της κινεζικής πολυεθνικής, ενόψει της προμήθειας τέτοιων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το 12μετρο

Άλλωστε, το 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο Κ9 κυκλοφόρησε κάνοντας δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 800 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν, τα αμιγώς ηλεκτρικά van και φορτηγά θα διατίθενται αρχικά στα γνωστά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σκοπός είναι να καλυφθεί γεωγραφικά με σημεία πώλησης και aftersales το σύνολο της επικράτειας.

Συνολικά, η Π. Πετρόπουλος έχει εννέα σημεία στο δίκτυο πωλήσεών της, μεταξύ των οποίων η Skantrak στην Αθήνα, και η Σαββάτης στη Θεσσαλονίκη.

Στα μελλοντικά σχέδια της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, είναι η παρουσίαση ηλεκτρικών van και φορτηγών 7,5 τόνων της BYD εντός του 2021, ενώ σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα του οίκου, ιδανικά για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των Ελληνικών δήμων.

Έτσι, η εισηγμένη σταδιακά θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους επαγγελματίες πελάτες της, ειδικά αυτούς που ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής τους.

Τα μοντέλα

Τα μοντέλα τα οποία έρχονται αρχικά Ελλάδα, και είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία, περιλαμβάνουν το panel van ETP3 για αστικές διανομές, το φορτηγό ETM6 επίσης για αστικές διανομές, το μεγαλύτερο, στην κατηγορία των αποκαλούμενων «βαρέων διανομών» ΕΤΗ8  και τον τράκτορα YET για χρήση σε λιμένες ή εντός εταιρικών εγκαταστάσεων.

Όλα τα προαναφερθέντα οχήματα είναι 100% ηλεκτρικά, με πολύ χαμηλές εκπομπές θορύβου, ενώ η αυτονομία που προσφέρουν είναι από τις κορυφαίες στην αγορά». Οι παραδόσεις εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Η επιλογή της Π. Πετρόπουλος από τον κινεζικό κολοσσό έγινε γιατί, όπως ανέφερε το πανευρωπαϊκό δελτίο Τύπου «η εμπειρία της εταιρείας στην αντιπροσώπευση και κατασκευή οχημάτων όλων των κατηγοριών είναι απαράμιλλη, και η αδιάλειπτη λειτουργία της εταιρείας για 99 χρόνια είναι η καλύτερη απόδειξη.

Η γνώση της ελληνικής αγοράς, οι στενές σχέσεις με τους επαγγελματίες της μεταφοράς, και η γενικότερη έμφαση στις υπηρεσίες μετά την πώληση, έκαναν την Πέτρος Πετρόπουλος σχεδόν αυτονόητη επιλογή, καθώς αναζητούσαμε συνεργάτη στην Ελλάδα».

Σε 300 χώρες και 50 χώρες η BYD

Ο κινεζικός όμιλος BYD έχει πάνω από 26 χρόνια που δραστηριοποιείται στην έρευνα και στην εξέλιξη αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ είναι και ο μοναδικός κατασκευαστής παγκόσμια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει δική του (in-house) γραμμή μετάδοση κίνησης, μπαταρίες και μοτέρ.

Μέχρι σήμερα έχουν ταξινομηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα, με την BYD να έχει δώσει οχήματα που «τρέχουν» σε 300 πόλεις και 50 χώρες.

Μέσα σε μια 20ετία περίπου, έχει κατορθώσει να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας τη θέση του market leader.

Καθώς η Ευρώπη πρωτοπορεί και ηγείται παγκόσμια στο green deal με ορίζοντα το 2050 και την απανθρακοποίηση, η BYD έχει κάνει και τις μεγαλύτερες πωλήσεις της σ’ αυτή την ήπειρο, έχοντας παραδώσει χιλιάδες ηλεκτρικά – βαριά – οχήματα, κυρίως λεωφορεία.

Χώρες όπως Νορβηγία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βρετανία είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία BYD.

Εκατό χρόνια ιστορίας

Η Π. Πετρόπουλος, έχει μακρά επιχειρηματική ιστορία στη χώρα μας, καθώς ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη.

Κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά.

Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της.

Είναι εισηγμένη από την 1η Δεκεμβρίου του 1999 στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ αποτελεί κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar κ.α.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας