Μενού Ροή
Η εντυπωσιακή αναβάθμιση, οι μεγάλες προσδοκίες και η επόμενη ημέρα της Mytilineos

Την υψηλότερη τιμή – στόχο για ελληνική μετοχή τα τελευταία πολλά χρόνια, τόσο σε απόλυτο νούμερο, όσο και συγκριτικά με την προηγούμενη σύσταση αλλά και τα περιθώρια ανόδου διατύπωσε πλέον η βρετανική επενδυτική εταιρεία Edison για τη Mytilineos.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Πειραιώς, Eurobank, Παντελάκης και Wood που μέσα στο 2021 έχουν προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση της μετοχής της Mytilineos, η Edison ανέβασε την τιμή – στόχο στα 24 ευρώ από 13 ευρώ (+85%), που σημαίνει ότι δίνει περιθώρια ανόδου περίπου 50% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα της μετοχής (15,94 ευρώ).

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αναβάθμιση για τη μετοχή του πιο πολυσχιδούς αλλά και του πιο εξωστρεφούς ομίλου της χώρας, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ανάπτυξης, καθώς πλασάρεται πλέον ως ένα από τα 4 - 5 κορυφαία blue chips της αγοράς. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ανάλογες αναβαθμίσεις εγχώριας εισηγμένης τα τελευταία χρόνια.

Η μετοχή της Mytilineos αντανακλά ξεκάθαρα το αναπτυξιακό κρεσέντο του ομίλου, ενώ λίγες ημέρες πριν, στις 30 Αυγούστου έκλεισε στα 16,19 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν νέα ιστορικά υψηλά, καθώς το 2007 που ήταν ξανά στα σημερινά επίπεδα, δεν είχε ξεπεράσει τα 15,85 ευρώ.

Παράλληλα, η κεφαλαιοποίησή του διαμορφώνεται στα 2,27 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 8η θέση στο σύνολο του Χ.Α., έχοντας ξεπεράσει πλέον ομίλους όπως ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco κ.α. Σημειώνεται ότι η τιμή – στόχος που δίνει η Edison στα 24 ευρώ, αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 3,42 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από 1 δισ. περισσότερο από τα σημερινά επίπεδα.

Η Mytilineos, στοχεύει σε διπλασιασμό μεγεθών το 2022 συγκριτικά με το 2020, ενώ σε επίπεδο κεφαλαιαγοράς, οι στόχοι είναι υψηλότατοι. Στόχος του ομίλου είναι να εισαχθεί σε κυρίαρχους διεθνείς δείκτες και στην επενδυτική ελίτ, με σκοπό την έλκυση επενδυτικών κεφαλαίων ακόμη πιο σοβαρού εκτοπίσματος. Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International και συγκεκριμένα στον MSCI Greece Index, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει σε μια από τις επόμενες αναθεωρήσεις.

Στην πιο αναπτυξιακή περίοδο της ιστορίας του

Ο όμιλος βρίσκεται στην καλύτερη και πιο αναπτυξιακή φάση της ιστορίας του, έχοντας καταστεί ένας διεθνοποιημένος και σύγχρονος καθετοποιημένος οργανισμός ενέργειας, αναμένοντας το 2022 μεγέθη – ρεκόρ, τέτοια που θα σημάνουν και την αλλαγή στο status quo όλου του Group.

Με τις νέες επενδύσεις που δρομολογεί θα καταστεί ο μεγαλύτερος πλήρως καθετοποιημένος παραγωγός αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη, ενώ μετά τη συγχώνευση με τη ΜΕΤΚΑ συγκαταλέγεται μέσα στους δέκα κορυφαίους κατασκευαστές ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως. Έχει καταστεί ένας εξειδικευμένος κατασκευαστής ενεργειακών έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ στη χώρα μας είναι επίσης ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με περισσότερα από 1.200 MW σε λειτουργία. Πλέον έχει δραστηριότητα σε 32 χώρες με τέσσερα sector, «χτυπάει» projects σε όλο το φάσμα της νέας γενιάς ενεργειακών έργων.

Την τελευταία τριετία κάνει ολιστική πράσινη «στροφή» με στόχο τη σημαντική μείωση ρύπων με ορίζονται το 2030. Δίνει τεράστια βαρύτητα στη σταδιακή μετάβασή του σε ενεργειακά μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης μέσω πολλαπλών επενδύσεων στην «καθαρή» ενέργεια, καθώς εκεί είναι το μέλλον, τόσο επιχειρηματικά, όσο και επενδυτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει πολύ υψηλή βαθμολογία και στα τρία κριτήρια ESG – Περιβαλλοντικών (Environmental), Κοινωνικών (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). Εδώ και δυόμισι χρόνια, από την 1η Ιανουαρίου 2019 εφαρμόζει τον αγγλικό κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που είναι ίσως πιο αυστηρός ακόμη και από τον αμερικάνικο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας