Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η “έξυπνη μέτρηση” στη μάχη αύξησης μεριδίων στην αγορά προμήθειας

Nrg

Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών, αλλά και η προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων για μια σειρά ενεργειακών αναγκών είναι τα πεδία, που θα κρίνουν, την επόμενη, της ενεργειακής κρίσης, ημέρα το ποιος από τους προμηθευτές θα καταφέρει να αποκτήσει κυρίαρχη θέση, αλλά και περιθώρια κερδοφορίας, στην αγορά. Ουσιαστικά, όπως περιγράφουν στελέχη της Nrg στο περιθώριο εταιρικής παρουσίασης στην 87η ΔΕΘ, η παραμονή από τις εταιρείες σε μια “πεπατημένη”, όπου θα πωλούν μόνο ρεύμα ή αέριο, δεν αποτελεί λύση σε μια αγορά, που κυριαρχεί η ΔΕΗ. Όπως τονίζουν απαιτείται εμπλουτισμός της γκάμας προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και ποιότητα στην παροχή τους, ώστε κάθε “παίκτης” να διασφαλίσει τζίρους και περιθώρια κερδοφορίας.

Ουσιαστικά η εν λόγω αγορά, που παρέχει προϊόντα με έντονη έκθεση αυξομειώσεις τιμών, αλλά και πολλά ρυθμιστικά ζητήματα, θα πρέπει να αναζητήσει νέα “ρότα”, όπου το ρεύμα και το αέριο θα είναι μόνο η αρχή της οικοδόμησης της σχέσης με τους πελάτες.

Στο φόντο αυτό η Nrg, με όχημα τις υπηρεσίες της, από τις εφαρμογές για “έξυπνο” σπίτι, που μειώνουν την κατανάλωση, τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στέγης, την προσφορά λύσεων μικροκινητικότητας, αλλά και σχεδιασμό νέων προϊόντων ρεύματος κτλ, που θα “τρέξουν” με το πέρας των έκτακτων μέτρων στοχεύει να διευρύνει τα μερίδια της.

Μάλιστα, η NRG, που ανήκει στον Όμιλο Motor Oil επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη χαμηλή τάση και σε μια “δεξαμενή” 5,5 εκατομμυρίων καταναλωτών που εκπροσωπούνται από τη ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται καθώς τα ⅔ της κατανάλωσης στην Ελλάδα αφορά οικιακούς μετρητές, το εμπορικό ενδιαφέρον, κύρια, για την αγορά προμήθειας είναι η χαμηλή τάση.

Επιπλέον, η NRG θέλοντας να προσφέρει λύσεις εξοικονόμησης και με δεδομένη την καθυστέρηση της διαδικασίας εγκατάστασης “έξυπνων μετρητών” ετοιμάζει πιλοτικό πρόγραμμα, με το οποίο με τη χρήση πλατφόρμας αλλά και χρήση “έξυπνων” μετρητών θα παρέχει τη δυνατότητα σε πελάτες της, να έχουν εικόνα της κατανάλωσης τους σε πραγματικό χρόνο. Ήδη, βέβαια, προσφέρει το nrg Smart Home Kit, με το οποίο μπορούν όλες οι συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μιας εφαρμογής ώστε να έχει ο καταναλωτής τον έλεγχο τους από το κινητό σας από όποιο σημείο του κόσμου βρίσκεται, με τη χρήση κινητού. Το ολοκληρωμένο πάντως πρόγραμμα “έξυπνης μέτρησης” αναμένεται να ξεκινήσει και εντός του έτους με στόχο να συνδυαστεί με την προσφορά μιας σειράς ενεργειακών υπηρεσιών που θα αξιοποιούν την τηλεμέτρηση των καταναλώσεων.

Έτσι οι καταναλωτές της NRG θα λαμβάνουν έναντι λογαριασμούς, υπολογισμένους για κατανάλωση η οποία θα προσεγγίζει τον πραγματικό αριθμό των κιλοβατώρων που κατανάλωσαν χωρίς να χρειάζεται να καταχωρούν οι ίδιοι κάθε μήνα την ένδειξη του μετρητή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι μετρητές αυτοί δεν θα είναι πιστοποιημένοι δηλαδή δεν θα έχουν την έγκριση του ΔΕΔΔΗΕ και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η δυναμική τιμολόγηση.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενώπιον ενός πολλαπλού κλοιού προκλήσεων βρίσκεται  η αγορά προμήθειας ρεύματος, ειδικά σε ό,τι αφορά τους εναλλακτικούς παρόχους ενόψει και της άρσης των έκτακτων μέτρων από...

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Βήμα – βήμα η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Nrg χτίζει ηγετική θέση στην νέα αγορά που ανοίγεται με αιχμή την ηλεκτροκίνηση και αφορά υπηρεσίες...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Για άλλη μια χρονιά, περιορίζεται το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας σύμφωνα με τα στοιχεία μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ για το 2022,  που παρουσιάζει η ιστοσελίδα...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τον «πυρετό» στον κλάδο ενέργειας -που εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων, μεγάλων και μικρών, με ξένους παίκτες αλλά και…εσωτερικής κατανάλωσης-...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE