Μενού Ροή
Η ηχηρή παρέμβαση Περιστέρη και ο πατριωτισμός στην επιχειρηματικότητα

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του κ. Γιώργου Περιστέρη χθες κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης με την κυβέρνηση για το καζίνο στο Ελληνικό, που αφενός καταδεικνύει τον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο των ελληνικών εταιρειών που καμιά ξένη επένδυση δεν μπορεί να υποκαταστήσει, αφετέρου μαρτυρά τον κομβικό ρόλο του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στην υλοποίηση του project στο Ελληνικό.

Οι δηλώσεις του κ. Περιστέρη καταδεικνύουν την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού που οδήγησαν στην πλήρη εμπλοκή της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στην ανάπτυξη του πολιτισμικού - ψυχαγωγικού συμπλέγματος στο Ελληνικό, με τον όμιλο να βγαίνει μπροστά και στην ουσία να σώζει την… παρτίδα.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Περιστέρης επισήμανε πως «σε μία εξαιρετικά δύσκολη για το έργο συγκυρία, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την επένδυσή αυτή αναλαμβάνοντας την κατά 100%, ενώ αρχικά η συμμετοχή μας ήταν 35%». Πρόκειται για μια τοποθέτηση που εμμέσως πλην σαφώς μαρτυρά ότι μετά την απρόσμενη αποχώρηση του Mohegan υπήρξε μεγάλο πρόβλημα ακόμη και πιθανής ματαίωσης του έργου, ή έστω ο κίνδυνος σημαντικής διαφοροποίησης που θα άλλαζε εντελώς τα δεδομένα.

Σ’ αυτό το σημείο ο ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έφερε στο προσκήνιο την κρισιμότητα της ενεργής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στα τόσο κρίσιμα projects, φέρνοντας με λίγα λόγια στο προσκήνιο των επιχειρηματικό πατριωτισμό τονίζοντας με νόημα:

«Και στη συγκεκριμένη περίπτωση κατέστη απολύτως σαφές γιατί είναι εξαιρετικά κρίσιμο να συμμετέχουν ενεργά ελληνικές εταιρείες στις μεγάλες επενδύσεις, που αποτελούν “στοίχημα” για τη χώρα» και συμπλήρωσε:

«Φυσικά, οι ξένοι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις αυτές που βάζουν πλάτη όταν προκύπτουν δυσκολίες στις μεγάλες επενδύσεις, γιατί εμείς εδώ ζούμε κι αναπνέουμε και η επιβίωση κι ανάπτυξή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας».

Ο κ. Περιστέρης τόνισε πως «για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη στο Ελληνικό είναι μια μεγάλη πρόκληση κι έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας