Μενού Ροή
Η κυπριακή ναυτιλιακή Island Oil και το άπλωμα σε οκτώ χώρες

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης δραστηριοποίησης στον τομέα του physical bunkering και του εμπορίου ναυτιλιακών καυσίμων συμπληρώνει φέτος η κυπριακών συμφερόντων Island Oil. Πέραν της φυσικής προμήθειας και εμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων και ανταλλακτικών, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ναυτιλιακού λογισμικού σε συνεργασία με τη Danaos Management Consultants.

Η Island Oil ιδρύθηκε το 1992 στην Κύπρο και ασχολήθηκε κυρίως με το θαλάσσιο bunker, την προμήθεια λιπαντικών και την εμπορία, έχοντας έκτοτε δυναμική πορεία ανάπτυξης, με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διεθνή αγορά.

Η Island Oil αγκαλιάστηκε γρήγορα από τη βιομηχανία και της εμπιστεύτηκαν πελάτες blue chip από τοπικές και διεθνείς ναυτιλιακές αγορές, καταφέρνοντας να χτίσει ισχυρή φήμη ως αξιόπιστος συνεργάτης και προμηθευτής.

Έχει έδρα τη Λεμεσό, ενώ η Island Oil Ltd είναι η ναυαρχίδα του ομίλου που δραστηριοποιείται πρωτίστως στον κλάδο των ναυτιλιακών και οικιακών καυσίμων. Η εταιρεία διαθέτει φυσικούς σταθμούς ανεφοδιασμού σε Κύπρο, Ρουμανία και Ισραήλ, μετοχές σε αποθήκη καυσίμων στην Ουκρανία και επιπλέον γραφεία στον Πειραιά, τη Σιγκαπούρη, την Κωνστάντζα, τη Χάιφα και την Οδησσό.

Το γραφείο της εταιρείας στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1999, ενώ έχει ακόμα γραφεία σε οκτώ χώρες. Απασχολεί πάνω από 120 άτομα ως προσωπικό γραφείων σε όλες τις χώρες που έχει παρουσία και πάνω από 150 εργαζόμενους στα πλοία, ενώ διαθέτει 12 ιδιόκτητα πλοία και τρεις σταθμούς προμήθειας καυσίμων σε Κύπρο, Ισραήλ και Ρουμανία.

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Ο όμιλος αναγνωρίζει την ανάγκη να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμά του και να απεμπλακεί σταδιακά από τα ορυκτά καύσιμα. Για τον σκοπό αυτό, διερευνά τη δυνατότητα να προσφέρει εναλλακτικές και πιο βιώσιμες λύσεις καυσίμων στο εγγύς μέλλον και συνεργάζεται με μια ερευνητική ομάδα που μελετά το υδρογόνο ως εναλλακτικό καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Παράλληλα, επενδύει σε μια κοινοπραξία που ερευνά τρόπους εισαγωγής του βιομεθανίου ως καυσίμου σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μικρά πλοία, οχήματα κ.λπ.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των πελατών κατά 20% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και να αυξήσουμε τον όγκο μας σε 3.000.000 mt έως το 2026» σημειώνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Island Oil Χρυσόστομος Παπαβασιλείου, περιγράφοντας τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας