Μενού Ροή
Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI) αποτελεί πλέον η MYTILINEOS, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιστιτούτο.

Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της μεταλλουργίας και μία από τις πλέον υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, έχοντας ιστορία σχεδόν 60 ετών. Είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό οργανισμό που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Η μονάδα μεταλλουργίας της εταιρείας μας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας (Γ' τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS έχει επενδύσει 600 εκατ. ευρώ, σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση αυτή για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας", δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI", δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου.

"Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι' αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε ως μέλος. Η συμμετοχή της Mytilineos ενισχύει την παγκόσμια φωνή του IAI και της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου", πρόσθεσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας