Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ Υποδομών – Ποια είναι η πρώην των Ιταλικών σιδηροδρόμων και ο ειδικός στα ρυθμιστικά θέματα

Δύο νέα πρόσωπα εισέρχονται στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, μετά την οριστικοποίηση της μεταβίβασης της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Ιταλική Italgas Το πιο βαρύ όνομα από τα δύο, με μεγάλη εμπειρία στο τιμόνι εταιρειών κολοσσών όπως η Treniitalia, η κ. Barbara Morgante Διευθύνουσα Σύμβουλος από τη Πέμπτη της ελληνικής εταιρείας που έχει τον έλεγχο του δικτύου φυσικού αερίου..

Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Υποδομών, αναλαμβάνει ένα πολύ νεότερο στέλεχος της Ιταλικής εταιρείας ο κ.  Nunzio Ferrulli ειδικός σε θέματα διεθνών ρυθμίσεων και με εμπειρία σε ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες όπως η Philip Morris ItalyΕκ του αντικειμένου του φαίνεται ότι θα είναι ο ιθύνων νους στις διαπραγματεύσεις για μια σειρά από ρυθμιστικά θέματα, πολλά εκ των οποίων έγιναν αντικείμενο εκτενών συζητήσεων με την ΡΑΕ στον έναν χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ της επικράτησης της Ιταλικής εταιρείας στον διαγωνισμό και την χτεσινή καταβολή του τιμήματος.

Ποια είναι η Barbara Moragante: βιογραφικό

Γεννημένη στο Λιβόρνο το 1962, σπούδασε στο Κιέτι μέχρι το γυμνάσιο, μετά το οποίο γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, όπου το 1986 αποφοίτησε από τις Στατιστικές και Οικονομικές Επιστήμες, με άριστα.

Το 1987 απέκτησε το Master of Economic Development on the Advanced Tritary (διαπιστευμένο ASFOR) στο Unioncamere στη Ρώμη. Από το 1988 έως το 1995 εργάστηκε ως σύμβουλος διαχείρισης επιχειρήσεων, ακολουθώντας έργα στους τομείς στρατηγικών, μάρκετινγκ και οργάνωσης για πελάτες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των Μεταφορών, των Κατασκευών, των ΤΠΕ και της Δημόσιας Διοίκησης. Το 1995 προσλήφθηκε στο TAV (Train Υψηλής Ταχύτητας) ως Υπεύθυνη Μάρκετινγκ πρώτα και στη συνέχεια της Μονάδας Συστημάτων και Ανάλυσης.

Το 1998 μετακόμισε για να λειτουργήσει, ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ, στο Τμήμα Πωλήσεων του τότε Τμήματος Υποδομής της Ferrovie dello Stato και στη συνέχεια ανέλαβε διαφορετικές θέσεις στο Τμήμα Στρατηγικής, Ποιότητας και Συστημάτων του ίδιου Τμήματος Υποδομής, το οποίο αργότερα έγινε Ιταλικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο .

Το 2006 έγινε Διευθύντρια Στρατηγικής και Σχεδιασμού της RFI SpA, με ευθύνη σχεδιασμού, μάρκετινγκ και επιχειρηματικών σχεδίων, διεθνών προγραμμάτων και στρατηγικών ανάπτυξης δικτύων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του περιόδου στην RFI, ως εκπρόσωπος του διαχειριστή του ιταλικού εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέλαβε τις ακόλουθες θέσεις σε διεθνές επίπεδο: μέλος της Επιτροπής Υποδομών UIC (Union Internationale des Chemins de Fer, γραφείο στο Παρίσι) με ευθύνη για τις σχέσεις με την UIC Φόρουμ εμπορευμάτων και επιβατών. Project Manager του UIC European Performance Regime Project. Αντιπρόεδρος του RNE (RailNetEurope, ένωση διαχειριστών ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών υποδομών, γραφείο της Βιέννης). Από τον Αύγουστο του 2008 είναι Κεντρική Διευθύντρια Στρατηγικών και Σχεδιασμού της Ferrovie dello Stato SpA.

Ποιος είναι ο Nunzio Ferrulli: βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αλταμούρα το 1976 και από τον Νοέμβριο του 2016, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του «La Sapienza» στη Ρώμη, είναι υποψήφιος για το Executive Master in Management, στο London School of Economics. Επιπλέον, είναι μέλος ΔΕΠ του LUISS Business School, ως λέκτορας στο Executive Course «Δημόσιες Υποθέσεις και θεσμικές σχέσεις».

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Edison spa στο Τμήμα Θεσμικών και Τακτικών Υποθέσεων, ασχολούμενος με τις σχέσεις με τη Βουλή. Από το 2012, στο Acea Spa, είναι επικεφαλής διεθνών ρυθμίσεων και εκτελεστικός βοηθός του Διευθύνοντος Συμβούλου. Εκείνα τα χρόνια ήταν μέλος του EurEau (Ευρωπαϊκή Ένωση των φορέων παροχής υπηρεσιών πόσιμου νερού και λυμάτων της Ευρώπης) και του Ceep (Ευρωπαϊκό Κέντρο Εργοδοτών και Επιχειρήσεων που παρέχουν Δημόσιες Υπηρεσίες).

Το 2014 στη Philip Morris Italy, ήταν Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, ασχολούμενος με ρυθμιστικές και θεσμικές πτυχές στον τομέα του καπνού. Στη συνέχεια, στο Grandi Stazioni spa, κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου Θεσμικών Σχέσεων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων, διαχειριζόμενος τις σχέσεις με εθνικούς φορείς και τη Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών και υποστηρίζοντας τους μετόχους στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Στην Italgas κατέχει τη θέση του Διευθυντή Θεσμικών Σχέσεων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της Italgas Spa, είναι επίσης Πρόεδρος της Italgas Reti spa, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Italgas Acqua spa και Toscana Energia spa.

Διαβάστε επίσης

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Επιστολή για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης έστειλε στους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας έστειλε...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αποφάσεις της Γερμανίας για τη διαχείριση της κρίσης ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο ενός διπλωματικού μαραθωνίου που είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες....

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Τη συνέχιση της τάσης μείωσης ζήτησης για ηλεκτρισμό και το Σεπτέμβριο -που ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι- «φωτογραφίζουν» τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Και τούτο...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των χημικών βιομηχανιών Ελλάδος, ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους κλάδους κρούουν οι...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE