Μενού Ροή
Η RWE εγκαινίασε το τρίτο αιολικό πάρκο στην Γαλλία - Έρχονται άλλα τέσσερα έως το τέλος του 2022

Η RWE εγκαινιάζει το δεύτερο αιολικό της πάρκο στην περιοχή Hauts-de-France και το τρίτο στη Γαλλία. Ο δήμος Thieux είναι ο χώρος των έξι ανεμογεννητριών του αιολικού πάρκου Les Hauts Bouleaux συνολικής ισχύος 18 μεγαβάτ (MW), δηλαδή 3 MW ανά τουρμπίνα. Το πάρκο είναι σε θέση να τροφοδοτήσει περισσότερα από 9.000 νοικοκυριά με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Το τρίτο

Joseph Fonio, Πρόεδρος της RWE Renewables Γαλλίας: «Το Les Hauts Bouleaux είναι το τρίτο αιολικό πάρκο στο χαρτοφυλάκιό μας που τίθεται σε λειτουργία στη Γαλλία και η RWE θα έχει επτά αιολικά πάρκα στη Γαλλία μέχρι το τέλος του έτους. Με την έναρξη λειτουργίας της RWE στη γαλλική αγορά τον Νοέμβριο του 2020, πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε αυτά τα έργα να υλοποιούνται με την επωνυμία RWE. Η επιτυχία ενός έργου αιολικής ενέργειας εξαρτάται από την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής και τη δέσμευσή τους, γι' αυτό έχουμε εμπειρογνώμονες εσωτερικής διαβούλευσης που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τους κατοίκους και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς. Αυτό που είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Hauts Bouleaux είναι η αλληλεγγύη των αγροτών κατά τη φάση σύνδεσης του πάρκου και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά».

Ο χώρος τέθηκε σε λειτουργία την άνοιξη του 2022 και παραδόθηκε εγκαίρως χάρη εν μέρει στην πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής. Το περασμένο φθινόπωρο οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν αντίκτυπο στο εργοτάξιο. Οι ντόπιοι αγρότες βοήθησαν τις κατασκευαστικές ομάδες να στεγνώσουν τη γη με αντλίες και βυτιοφόρα, ώστε οι έξι ανεμογεννήτριες να συνδεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Άλλα τέσσερα

Η RWE κατασκευάζει επί του παρόντος τέσσερα άλλα χερσαία αιολικά πάρκα στη Γαλλία: την επέκταση του αιολικού πάρκου Epine Marie-Madeleine (22,8 MW), Moulin à Vent (6 MW), Montagne d'Huilly (15 MW) και Les Nouvions (43,6 MW). , που θα φέρει τη συνολική ισχύ σε λειτουργία σχεδόν στα 150 MW μέχρι το τέλος του έτους.

Η RWE εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ηλιακών έργων με πέντε έργα σε προηγμένη ανάπτυξη στη Γαλλία συνολικής ισχύος 50 MWp, καθώς και 250 MWp υπό μελέτη.

Επιπλέον, η RWE έχει προκριθεί για δύο υπεράκτιους διαγωνισμούς αιολικής ενέργειας ανοιχτά της Νορμανδίας (AO4) και της νότιας Βρετάνης (AO5). Για τον διαγωνισμό AO6 στη Μεσόγειο με πλωτές ανεμογεννήτριες, η RWE συνεργάστηκε με την Bourbon Subsea Services. Οι εταίροι έχουν ήδη υποβάλει τα έγγραφα προεπιλογής τους. Η RWE λειτουργεί επί του παρόντος 18 υπεράκτια αιολικά πάρκα σε πέντε χώρες συνολικής ισχύος περίπου 3 GW (μερίδιο RWE). Η εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει μερικά από τα πιο καινοτόμα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο, ιδίως με την τεχνολογία float, αλλά και με τη σύζευξή της με την υπεράκτια παραγωγή υδρογόνου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας