Μενού Ροή
Ιδρ. Ιωάννη Σ. Λάτση - Sunlight: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Alba και το ΔΠΘ-ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Future λeaders summer series 2023» από το Alba και το ΔΠΘ-ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της εταιρείας Sunlight (μέλος του Olympia Group).

 To πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών από την Κομοτηνή συνεχίζεται για 2η χρονιά, με στόχο να ενδυναμώσει τους μαθητές με δεξιότητες και ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να θέσουν γερά θεμέλια για το μέλλον τους και να προετοιμαστούν για τις επαγγελματικές απαιτήσεις της εποχής του digitalization και του disruption. 

Στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Future λeaders summer series» προχώρησε το τμήμα Executive Development του Αlba Graduate Business School, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της εταιρείας Sunlight (μέλος του Olympia Group).

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί από 26-30 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στο ΔΠΘ στην Κομοτηνή, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων σχολείων από την περιοχή της Κομοτηνής, ηλικίας 15-17 ετών, και στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη νέα εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και από συνεχείς οικονομικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές αλλαγές κι εξελίξεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από καταξιωμένους εισηγητές του Alba Graduate Business School και του ΤΕΦΑΑ. Τα μαθήματα θα συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή, ενώ οι δραστηριότητες θα είναι ομαδικές και θα περιλαμβάνουν ερεθίσματα από τους χώρους της άθλησης, των επιχειρήσεων και του εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα έχει δομηθεί στον άξονα τριών ενοτήτων:

1.      Ηγεσία και Αυτό-ηγεσία

2.      Το Μέλλον της Εργασίας

3.      Κτίζω ( για) το Μέλλον μου

Ενδεικτικά οι ενότητες του Προγράμματος  περιλαμβάνουν την εξής θεματολογία:

·      Θετικότητα, Ανθεκτικότητα, Εν συναίσθηση

·      Νοοτροπία Συνεχούς Μάθησης και Ανέλιξης

·      Κτίζω τις Αξίες μου – Μοιράζομαι της Αξίες μου

·      Ομαδικότητα, Κριτική Σκέψη, Δημιουργική Σκέψη, Επιχειρηματική Σκέψη

·      Το Μέλλον της Εργασίας

·      Ευ ζην και Ευ Αγωνίζεσθαι

·      Αυτογνωσία, Αυτό – Ανάπτυξη και Προετοιμασία για το Μέλλον

 

Με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν καταφέρει να θέσουν τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά επίκαιρου και χρήσιμου συνόλου δεξιοτήτων, το οποίο αποτελείται από:

·      Νοοτροπία συνεχούς ανέλιξης και μάθησης που θα τους βοηθήσει να είναι συνεχώς ανοικτοί στη μάθηση και στη νέα γνώση, καθώς και να χρησιμοποιήσουν τη γνώση του συγκεκριμένου προγράμματος, στη μελλοντική τους ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία.

·      Δεξιότητες ηγεσίας και αυτό-ηγεσίας, όπως η ανθεκτικότητα, η θετικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων και η δημιουργική σκέψη.

·      Νοοτροπία ομαδικότητας και συνεργατικής μάθησης.

·      Κατανόηση οικουμενικών αξιών όπως ο σεβασμός, το  fair play,  η γενναιοψυχία και η προσφορά.

·      Υιοθέτηση των αρχών του ευ ζην.

 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι να φοιτούν σε δημόσιο σχολείο από την περιοχή της Κομοτηνής και η ηλικία τους να είναι μεταξύ 15 και 17 ετών. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής από μεικτή επιτροπή από το ΔΠΘ και το Alba Graduate Business School, με το πρόγραμμα να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως και 50 υποψηφίους.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι μαθητές θα λάβουν βεβαίωση  παρακολούθησης και θα συμμετάσχουν σε κλήρωση 3 δωροεπιταγών των 400 ευρώ η καθεμία, για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Για συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής καθώς για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε σύνδεσμο που θα βρείτε εδώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας