Μενού Ροή
JP Morgan: Αναμένει είσοδο της ΔΕΗ στο δείκτη της MSCI

Την είσοδο της μετοχής της ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Greece Standard αναμένει η JP Morgan μετά και την επιτυχημένη ΑΜΚ, και την αύξηση της κεφαλαιοποίησής της που αναμένεται να προσεγγίσει τα 3,4 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι το όριο που θέτει η Morgan Stanley.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς, στις 30 Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι ανακοινώσεις για τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών της MSCI αφορούν το review μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς να υφίστανται οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την ΑΜΚ της ΔΕΗ. Έτσι, όπως επισημαίνει η JP Morgan, με την έκδοση 150 εκατ. νέων μετοχών, οι μετοχές της ΔΕΗ θα φτάσουν τα 382 εκατ., με την κεφαλαιοποίηση να αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%. Υπό αυτό το πρίσμα η MSCI θα προβεί σε επανεξέταση του ειδικού βάρους (size segment) με την εισαγωγή των νέων μετοχών που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου, με το flow να έχει τότε αφετηρία και όχι στις 29 Νοεμβρίου που είναι το effective date για το rebalancing. Παράλληλα, δεδομένου του μεγέθους της προσφοράς (offering size), η FTSΕ είναι πιθανό να προσαρμόσει την αύξηση των νέων μετοχών σε adhoc βάση στον δείκτη FTSE EM.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο το βάρος της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI EM (MSCI Αναδυόμενων Αγορών) θα κινηθεί στο 0,03% και στον FTSE EM κατά 0,01%. Παράλληλα, οι εισροές αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς τη JP Morgan αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. δολάρια από τα passive funds.

Συγκεκριμένα, η JPΜ υπολογίζει σε εισροές της τάξεως των 177,32 εκατ. δολαρίων από την προσθήκη στο δείκτη MSCI EM, και 29,97 εκατ. δολάρια από την αύξηση του βάρους στον FTSE, που συνεπάγεται συνολικές εισροές 207,29 εκατ. δολάρια.

Σήμερα οι ελληνικές μετοχές στους βασικούς δείκτες της MSCI είναι πέντε, οι ΟΤΕ (με στάθμιση 29,5%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 20,82%), Alpha Bank (με στάθμιση 20,27%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 17,22%) και Jumbo (με στάθμιση 12,17%).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας