Μενού Ροή
Καταριανοί επενδυτές δημιουργούν μονάδα υποδοχής LNG στον Βόλο - Ποιος είναι ο Έλληνας επικεφαλής Δρ Θεόδωρος

Με ταχύτατους ρυθμούς στήνεται μια ακόμα Μονάδα Αποθήκευσης, Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), στο Λιμάνι του Βόλου.

Η μονάδα που ανήκει στην θυγατρικής της καταριανής εταιρείας Powerglobe, Mediterranean Gas, πήρε αρχική έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έδωσε προθεσμία 15 ημερών σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, προκειμένου να υποβάλει τις αντιρρήσεις του.

Σύμφωνα με την ΡΑΕ οι αντιρρήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

Πρόκειται για μια επένδυση, που σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Tradewindsnews.com εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια και ιθύνων νους είναι ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της καταριανής εταιρείας Dr Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, γνωστός στην αγορά ενέργειας ως Δρ. Θεόδωρος.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια μονάδα συνολικού μήκους 250 μέτρων και δυναμικότητας 180,000 cbm LNG (αποθήκευση και επαναεριοποίηση). Σε ότι αφορά το κομμάτι της ηλεκτροπαραγωγής, που θα την συνοδεύει, το δημοσίευμα έκανε λόγο για μονάδα συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 300 MW.

Το FSRP θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2023, όπως υπογραμμίζει η ίδια η εταιρεία.

Η λόγω πρωτοβουλία δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» αλλά εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική της PowerGlobe να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά LNG.

Υπενθυμίζεται ότι η PowerGlobe Europe διαθέτει αντίστοιχη μονάδα στην LNG Hrvatska d.o.o. της Κροατίας.

Ποιος είναι ο Dr Theodore Theodoropoulos CEO, PowerGlobe Qatar

Ο Δρ. Θεόδωρος είναι γνωστό στέλεχος της βιομηχανίας ενέργειας, κατέχει εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία και πολλές επιχειρηματικές και ακαδημαϊκές επιτυχίες σε Μέση Ανατολή, Ασία και Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμβάλει στην πραγματοποίηση επενδύσεων αξίας 21 δις. Δολαρίων από το Κατάρ στους τομείς φυσικού αερίου και ενεργειακών υποδομών.  Το CNN 2013 & AMAZON 2015 αναφέρει χαρακτηριστικά τον ‘’Δρ. Θεόδωρο ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ενέργειας’’.

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές μεγάλων επιχειρήσεων, MBA, και B.A. Economics, ενώ μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Αραβικά.

Ο Δρ. Θεόδωρος διετέλεσε Αναλυτής Επενδύσεων στην Merrill Lynch (Bank of America), Διευθυντής Επενδύσεων & Κεφαλαιαγοράς στη Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα, Εκτελεστικός Διευθυντής Προϋπολογισμού & Οικονομικού Σχεδιασμού της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο πετρελαίου και πετροχημικών (Qatar Petrochemicals – Qatar Petroleum), Σύμβουλος του Κατάρ ως μέλος του OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) με επικεφαλής τον Εξοχότατο H.E. Abdullah bin Hamad Al Attiyah, Διευθύνων Σύμβουλος της QENERGY, Επικεφαλής της POWERGLOBE για Ευρώπη και Αφρική και μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Qatar Energy Bank.

Doha Bank και Nebras Power

Το Μάρτιο του 2014, συνέβαλε στην επιτυχή εκτέλεση της πρώτης διεθνούς επένδυσης της Qatar Petroleum International (QPI) στην ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης από το 2017 είναι εκτελεστικός σύμβουλος ενέργειας του Ομίλου της Doha Bank και της Nebras Power.

Το 2010 έλαβε αναγνώριση από την Αυτού Εξοχότητα τον Εμίρη του Κατάρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι και την Υψηλότητά Σέιχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι για την ενεργό συμβολή του στο πλαίσιο της ενεργειακής ανάπτυξης του Κατάρ, εφαρμόζοντας τις υψηλότερες επιχειρηματικές αρχές αξιοπιστίας και πάντα σύμφωνα με τα σχέδια της Κυβέρνησης του Κατάρ.

Έχει ενεργή δράση στο ίδρυμα ‘’AHLEN FOUNDATION’’, ‘’QCharity’’ και ‘’Qatar Foundation’’ με διεθνή παρουσία ‘’προσπαθώντας και κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια και αξίες”, προσφέροντας εκπαίδευση, δωρεάν ηλεκτρισμό και νερό σε έξι συνολικά χώρες της Αφρικής και οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους στο σύνολο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας