Μενού Ροή
Κίνα: Κατά 43,4% αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στο Σιντζιάνγκ το 2022

Ο αριθμός των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας αυξήθηκε κατά 43,4% στις 1.368 το 2022, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το περιφερειακό υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από τις 954 επιχειρήσεις το 2021, με μία καθαρή αύξηση κατά 414 νέες επιχειρήσεις.

Η αναφερόμενη αυτόνομη περιοχή προχώρησε στη συγκρότηση ενός ειδικού ταμείου για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στις αρχές του 2022, ενώ για πρώτη φορά, αντάμειψε αυτές τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις τους στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) .

Μέχρι σήμερα, οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στην ίδια αυτόνομη περιοχή έχουν λάβει περίπου 35,9 εκατομμύρια δολάρια (32,99 εκατομμύρια ευρώ).

Το μέτρο αυτό, είχε μία σημαντική συνεισφορά στην αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα, αύξησε σημαντικά την δράση των ίδιων επιχειρήσεων στις επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη, όπως ανακοίνωσε το ίδιο υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας