Μενού Ροή
Κλείδωσε η συμφωνία μεταξύ του Σ. Κόκκαλη και των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου για την Intrakat

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Intracom Holdings με την «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την πώληση του 31,7% της Intrakat, έναντι τιμής πώλησης 2,95 ευρώ, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος 70.195.565,65 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό περίπου 30% της Intrakat αποκτούν οι Κώστας Αγγέλου (Benelux Overseas) και Ηλίας Γκότσης (Eurotankers). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γκότσης αποκτά το 15% της κατασκευαστικής και ο κ. Αγγέλου το 13,5%, ποσοστά τα οποία φέρονται να αποκτούν από τις συμμετοχές των κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη (ελέγχει το 12,13%),  Λουκά Λαζαράκη και Δήμο Στασινόπουλο (10,10%) και Πέτρος Σουρέτης (6,20%).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές ολοκλήρωσε η Intracom Holdings, μέτοχος της Intrakat κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies, ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών της Intrakat.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως η Intracom Holdings, διατηρούσα στην Ιntrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την Intracom Technologies, στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους της Intrakat (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης €2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος €70.195.565,65, στην αγοράστρια Winex Investments Limited, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Το ανεκτέλεστο

Υπενθυμίζεται πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της Intrakat φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ, ενώ η κατασκευαστική συμμετέχει στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, έχοντας προεπιλεγεί σε συνολικά 12 έργα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ περίπου.

Στο χαρτοφυλάκιο έργων της περιλαμβάνεται η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια, η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, η μελέτη – κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Χρυσοχούς στην Κύπρο, η επιλογή της σε κοινοπραξία με τη γαλλική εταιρεία Bouygues επιλέχθηκε από την Lamda Development ως σύμβουλος με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα Ελληνικού (Riviera Tower).

Στο επόμενο διάστημα αναμένει την υπογραφή συμβάσεων για τα έργα του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών προϋπολογισμού 33,9 εκατ. ευρώ, των εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ για την κατασκευή δικτύων διανομής ύψους 155 εκατ. ευρώ και και της επέκτασης της Λεωφ. Κύμης ύψους 350 εκατ. ευρώ μαζί με τις εταιρείες  ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ.

Επίσης η Intrakat είναι προσωρινός ανάδοχος στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος-Πύλος -Μεθώνη, ύψους 252 εκατ. ευρώ μαζί με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και στον ΒΟΑΚ, στο τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη, προϋπολογισμού 192,5 εκατ. ευρώ μαζί με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Στον τομέα της ενέργειας η Intrakat διαθέτει 100 MW αιολικών αδειοδοτημένα, 100 MW με οριστικούς όρους σύνδεσης και 500MW τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η περιβαλλοντική αδειοδότηση και σε αναμονή για τους όρους σύνδεσης βρίσκονται 350ΜW φωτοβολταϊκά.

Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, θα έχει "ωριμάσει" ένα "πράσινο" χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 1 GW μέχρι το στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει λάβει άδειες για μονάδες αποθήκευσης συνολικής ισχύος 500 MW, οι οποίες προορίζονται κυρίως για τη Βοιωτία, αλλά και για Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια και τη Θράκη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας