Μενού Ροή
Φωτό: Mariana Proenca-unsplash
Κοινοπραξία Cero Generation και Wattcrop για 750MW φωτοβολταικών στην Ελλάδα

Η εταιρεία κολοσσός στα φωτοβολταικά στην Ευρώπη CeroGeneration (Cero) και η Wattcrop – μια ελληνική εταιρία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ευρωπαϊκών συμφερόντων - ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη της μεταξύ τους συνεργασίας. Η συνεργασία συνάφθηκε με σκοπό την ανάπτυξη ενός φιλόδοξου χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, παρέχοντας καθαρή, χαμηλού κόστους ενέργεια σε κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με γνώμονα την ηθική ανάπτυξη έργων με πλήρη διαφάνεια.

Η Cero και η Wattcrop θα αναπτύξουν αρχικά το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Wattcrop, το οποίο ξεπερνάει τα 480MW έργων παραγωγής τα οποία βρίσκονται σε προκατασκευαστικό στάδιο. Η κοινοπραξία στοχεύει στην ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο στόχο την αξιοποίηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς PPAs στην Ελλάδα.

Η συνεργασία συνάπτεται μεταξύ δύο πολύ έμπειρων ομάδων, με σημαντικό ιστορικό στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ιδρυτική ομάδα της Wattcrop αποτελείται από επαγγελματίες με μακρά εμπειρία στις ευρωπαϊκές αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχοντας αναπτύξει και διαχειριστεί με επιτυχία εκατοντάδες μεγαβάτ φωτοβολταΐκών και αιολικών πάρκων μέχρι σήμερα. Η Wattcrop έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε τοπικό επίπεδο σε άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας μια εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και στελεχών που εργάζονται προς την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Η Cero, εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Green Investment Group της Macquarie, είναι κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών κυρίως έργων που υποστηρίζει τη μετάβαση σε ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Με περισσότερα από 8 GW υπό ανάπτυξη και 150 έργα σε όλη την Ευρώπη, η επέκταση της εταιρίας σε μια νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά όπως η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Cero.

Η Ελλάδα έχει θέσει στόχο το 61% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, με την ηλιακή ενέργεια να αποτελεί μία από τις κύριες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου. Συνδυάζοντας την βαθιά τεχνική γνώση και την επενδυτική ικανότητα της Cero με την τεχνογνωσία της Wattcrop, η συνεργασία έχει όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να βοηθήσει την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις

NikolajHarbo, CEO, CeroGeneration “Αυτή η συνεργασίαενισχύει τα πλάνα της Cero να γίνει η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Wattcrop που έχειαξιοσημείωτη εμπειρία στην ελληνική αγορά και ένα αρχικό χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας έργων στο στάδιο της ανάπτυξης. Μαζί, θα παρέχουμε καθαρή, πράσινη ενέργεια σε κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. "

Cero Generation και η Wattcrop “Η συνεργασία μας με την CeroGeneration, μια εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο τηςGIG, θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε, να κατασκευάσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία έργαανανεώσιμων πηγών ενέργειαςβοηθώντας να επιταχύνουμετην μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με όλες τις τοπικές κοινότητες και τις Ελληνικές Αρχές, επενδύοντας σε βιώσιμα πράσινα έργα με σεβασμό στους ανθρώπους των κοινοτήτων και στο περιβάλλον.”

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας