Μενού Ροή
Κομισιόν: 50 δράσεις για να γίνει ο κλωστοϋφαντουργικός τομέας πιο πράσινος, πιο ψηφιακός και πιο ανταγωνιστικός

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση πολιτικής σχετικά με την πορεία μετάβασης του οικοσυστήματος της κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο δημιούργησαν από κοινού η Επιτροπή και τα ενδιαφερόμενα μέρη του τομέα. Στο έγγραφο ορίζονται συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου η εν λόγω βιομηχανία να καταστεί πιο πράσινη και πιο ψηφιακή και να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητά της.

Μέσω οκτώ δομικών στοιχείων, η έκθεση περιγράφει περίπου 50 δράσεις, όπως η προώθηση κυκλικών και βιώσιμων πρακτικών, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να καινοτομήσουν και να επιταχύνουν τη διττή μετάβαση και την ανάπτυξή τους σε διεθνές επίπεδο. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανειδίκευσης, δηλαδή προώθησης της πρόσβασης στη διά βίου μάθηση, καθώς και σε ευκαιρίες κατάρτισης για ειδικευμένους εργαζομένους. Στο έγγραφο υπογραμμίζεται η ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία της αγοράς ώστε το οικοσύστημα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μέσω εμπορικών πολιτικών, να δώσει ώθηση στις εξαγωγές και στην τήρηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων.

Η Επιτροπή καλεί τώρα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν στην υλοποίηση της πορείας μετάβασης προτείνοντας δεσμεύσεις για τη στήριξή της.
Η Επιτροπή, στην επικαιροποίηση της βιομηχανικής στρατηγικής του Μαΐου του 2021, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επιτάχυνση του πράσινου και του ψηφιακού μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, πρότεινε τη χάραξη πορειών μετάβασης σε διάφορα οικοσυστήματα. Μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιευτεί έγγραφα για πορείες μετάβασης στους τομείς του τουρισμού, της εγγύτητας και της κοινωνικής οικονομίας, των χημικών προϊόντων και των κατασκευών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας