Μενού Ροή
Κοτόπουλα Αγγελάκης: Φωτοβολταϊκά, φορτηγά LNG και μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

Σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας με στόχο αφενός την εξοικονόμηση κεφαλαίων και αφετέρου την επιτυχή στροφή στην αειφόρο ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος υλοποιεί η εταιρεία Αγγελάκης κοτόπουλα που εδρεύει στην Εύβοια.

Συνολικά η εταιρεία υλοποιεί για την επόμενη τριετία επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 24 εκατ. εξ αυτών έχουν ήδη κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Δράση 1 και Δράση 2), ενώ τα υπόλοιπα θα κατατεθούν στο επόμενο διάστημα (Αναπτυξιακός Νόμος).

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των επενδύσεων αφορά τον τομέα της ενέργειας. Όπως τόνισε χθες στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θάνος Αγγελάκης σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης, η εταιρεία δρομολογεί επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά, «με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την εξοικονόμηση πόρων».

Τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν πάνω σε όλες τις μονάδες που διαθέτει η εταιρεία, στα εκκολαπτήρια, τα πτηνοσφαγεία, τις μονάδες εκτροφής με στόχο να προσδώσουν «πράσινη» ενέργεια σ’ όλη τη λειτουργία της επιχείρησης.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκης, άρα 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αντικατάσταση όλου του στόλου των φορτηγών, ώστε να λειτουργούν με LNG καύσιμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κάθε φορτηγό κοστίζει από 100 έως 200 χιλ. ευρώ, οπότε πρόκειται για κομβική κίνηση από την πλευρά της εταιρείας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επίσης, στα σχέδια της εταιρείας Αγγελάκης είναι η δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων με στόχο αφενός την αυτή καθ’ αυτή μείωση αυτών των αποβλήτων και αφετέρου την παραγωγή ενέργειας και βιοαερίου από αυτή τη δραστηριότητα. Όπως είπε ο κ. Αγγελάκης, στόχος είναι η δημιουργία αυτής της μονάδας να μπει σε ένα από τα πακέτα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη, το κόστος των ζωοτροφών έχει αυξηθεί κατά 70% το 2022, ενώ το λειτουργικό κόστος για τη θέρμανση των κοτόπουλων και όλη τη λειτουργία των μονάδων έχει αυξηθεί περί το 30% συγκριτικά με το παρελθόν. Έτσι, όλες οι ανωτέρω κινήσεις στο χώρο της εναλλακτικής ενέργειας, θεωρούνται άκρως απαραίτητες.

 

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας