Μενού Ροή
Lamda: Επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Mc Arthur Glen

Η Lamda επιβεβαίωσε επίσημα ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής.

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής. Η Εταιρεία θα ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της, για την κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων".

Υπενθυμίζεται ότι την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Lamda Malls, τόσο μέσω της συγκέντρωσης όλων των υφισταμένων εμπορικών κέντρων του ομίλου κάτω από μια κεντρική ομπρέλα, όσο και μέσω μιας πιθανής εξαγοράς μεγάλου εμπορικού κέντρου αν κριθεί συμφέρουσα, εργάζεται η διοίκηση της Lamda Development, είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Οδυσσέας Αθανασίου κατά την παρουσίαση του The Ellinikon Experience Centre, του μεγάλου κέντρου επισκεπτών στο Ελληνικό στα τέλη Μαΐου.

Τότε, ο κ. Αθανασίου είχε, μάλιστα, αναφέρει ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του brand Lamda Malls και κατόπιν η εισαγωγή της εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ήδη, βέβαια, έχει γίνει η εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls από τη Lamda Development, έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Το συγκεκριμένο ποσοστό κατείχε η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της αμερικανικής Värde Partners.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας