Μενού Ροή
Με εννιά αιολικά και φωτοβολταικά έργα 378 MW εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα η Ισραηλινή Kenlov

Με ένα πακέτο έργων 378 MW αιολικής ενέργειας και φωτοβολταικών πάρκων, που βρίσκεται στο στάδιο της εξασφάλισης αδειών, εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα η Ισραηλινή εταιρεία παραγωγής ενέργειας Kenlov Renewable Energy.

Συνολικά η εταιρεία τρέχει εννέα μεμονωμένα έργα. Τρία από αυτά – συνολικής ισχύος 223 MW – θα αναπτυχθούν από την αναπτυσσόμενη εσωτερική ομάδα της Kenlov υπό την ηγεσία του νεοδιορισθέντος Διευθυντή Ελλάδας, Γιάννη Λαζάρου, ενός δυναμικού στελέχους του κλάδου με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη, την αδειοδότηση και τη λειτουργία ελληνικών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα υπόλοιπα 155 MW έργων προήλθαν από έναν εγκατεστημένο κατασκευαστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, του οποίου το ιστορικό περιλαμβάνει 45 έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας που αναπτύχθηκαν επιτυχώς με διάφορους διεθνείς εταίρους, οι οποίοι θα προωθήσουν επίσης τα έργα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης που υπογράφηκε με την Kenlov.

Στις ΗΠΑ

Τον περασμένο μήνα, ο παγκόσμιος αγωγός ανάπτυξης της Kenlov έσπασε το όριο των 3 GW με την προμήθεια μιας τέταρτης ηλιακής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, του έργου Rolling Sun 300 MW στο Bushland του Τέξας, για την κοινοπραξία Kenlov Ashtrom Renewable Energy (KARE LLC).

Στην Ευρώπη, όπως συνέβη στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει διορίσει έμπειρους διευθυντές χωρών για να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης εσωτερικών χώρων και να δημιουργήσει τοπικές συνεργασίες, με στόχο την ανάπτυξη ενός αγωγού ανάπτυξης σε βασικές αγορές, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Σερβία.

Ο Yehuda Halevy, COO, Kenlov Renewable Energy, δήλωσε: «Η ταχεία πρόοδος που έχουμε σημειώσει στην Ελλάδα είναι απόδειξη της ικανότητας της Kenlov να δημιουργεί ποιοτικά έργα και να συνεργάζεται με επιδέξιους τοπικούς εταίρους σε ένα έντονα ανταγωνιστικό τοπίο. Συγχαίρουμε τον Γιάννη και την ομάδα του που έθεσαν τα πρότυπα για τη συνεχή επέκταση του αγωγού Kenlov στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.»

Ο Γιάννης Λαζάρου, Country Manager της Kenlov’s Greece, δήλωσε: «Εντάχθηκα στην ομάδα της Kenlov για να βοηθήσω στη δημιουργία μιας νέας IPP με ένα σημαντικό παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο. Έχουμε κάνει πολύ δρόμο μέσα σε λίγους μήνες και αυτό προμηνύει πραγματικά πολύ καλό για το μέλλον. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα εκατοντάδων μεγαβάτ τα επόμενα χρόνια».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας