Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με εξειδικευμένο σύμβουλο, παίρνει μπροστά η ΔΕΗ Blue – Ποιος ο στόχος ανάπτυξης δημόσιων φορτιστών

Την 1η Ιουλίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo κήρυξε την έναρξη τη ηλεκτροκινήσης από την ΔΕΗ.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά βρίσκεται στον αέρα ο διαγωνισμός για πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου για την ανάπτυξη του τομέα ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Η σχετική διαδικασία για την υποβολή των προσφορών ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου και το ύψος της σύμβασης που θα υπογραφεί φτάνει το 1,8 εκ. ευρώ.

Όπως είχε πει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, “στη ΔΕΗ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πως δεν θα χάσουμε το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης. Ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της ενέργειας, η ΔΕΗ αναγνώρισε τον ρόλο της, που είναι να φέρει την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, δημιουργώντας με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών”.

“Η καθαρή και εύκολη μετακίνηση δεν είναι τόσο μακριά όσο θα νομίζαμε” σημείωσε κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue: “αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προετοιμαστούμε, ώστε, όποιος κάνει την επιλογή να είναι σίγουρος ότι θα βρει να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ότι θα έχει υπηρεσίες που θα του επιτρέπουν να συνδυάσει τη φόρτιση του αυτοκινήτου του με τα ψώνια του σε ένα εμπορικό κέντρο ή στο σούπερ μάρκετ ή στην πλατεία του Δήμου του. Υπηρεσίες που θα τον ενημερώνουν όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί.

Οι φορτιστές

Στόχος της ΔΕΗ, που σήμερα διαθέτει περίπου 300 φορτιστές σε όλη την Ελλάδας, για τα επόμενα χρόνια είναι να υπερδιπλασιάστούν και σύντομα να ξεπεραστεί το όριο των 1.000 δημόσιων φορτιστών.

Συνολικά θα δημιουργηθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες φορτιστές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, και η ΔΕΗ στοχεύει ότι οι 10.000 από αυτούς θα είναι ΔΕΗ blue.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ημερομηνία 12 Αυγούστου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα για τον “Καθορισμό πλαισίου προτεραιότητας στη χορήγηση οριστικών Προσφορών Σύνδεσης...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντονα αυξητική τάση καταγράφεται στους αριθμούς των μετρητών ρεύματος που καταλήγουν στη λεγόμενη “Καθολική Υπηρεσία” με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνεται ότι...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε κλοιό ανόδου βρίσκεται η αγορά φυσικού αερίου αλλά και συνακόλουθα ηλεκτρικού ρεύματος τις πρώτες δυο εβδομάδες του Αυγούστου δημιουργώντας έντονες αβεβαιότητες για το...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι ενεργειακές εταιρείες και οι έμποροι αποκομίζουν τεράστια κέρδη πωλώντας αμερικανικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη καθώς οι τιμές στην ήπειρο εκτοξεύονται, Είναι χαρακτηριστικό ότι...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE