Μενού Ροή
Μέχρι 27/10 η ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας - Δεν συμμετείχε ο Μ. Σάλλας

Περίπου 33 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υποστηριχθεί το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και τις δραστηριότητες στην Ελλάδα της HSBC.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, 11 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στην αύξηση υπέρ των παλαιών μετόχων, ενώ μέχρι τις 27 Οκτωβρίου εκτείνεται η προθεσμία για τη συμμετοχή νέων μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Lyktos Participations, συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα, με σημερινό ποσοστό στην Παγκρήτια Τράπεζα 19,5%, δεν άσκησε τα δικαιώματα συμμετοχής.

Από το ποσό των περίπου 35 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει και τις προεγγραφές ύψους 6-7 εκατ. ευρώ, ενώ τα 15 εκατ. ευρώ προέρχονται από τράπεζες. Από τα 15 εκατ. ευρώ των τραπεζών, περίπου τα μισά αντιστοιχούν στη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ προέρχονται από την άσκηση δικαιωμάτων άλλων παλαιών μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπως του εφοπλιστή κ. Νίκου Μουνδρέα.

Περίπου 4 εκατ. ευρώ είναι οι προεγγραφές για αδιάθετες εκ μέρους ήδη υφιστάμενων παλαιών μετόχων, ενώ άλλα 4,5 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από προεγγραφές νέων μετόχων.

Με δεδομένο τον μεγάλο όγκο αδιάθετων μετοχών (θυμίζουμε ότι το ύψος της αύξησης έχει καθοριστεί στα 98,7 εκατ. ευρώ και ως τώρα συγκεντρώθηκαν περίπου 33 εκατ. ευρώ) αλλά και το γεγονός ότι η διαδικασία της αύξησης ολοκληρώνεται στις 27 Οκτωβρίου, κομβικό ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Μιχάλης Σάλλας και ο κύκλος επενδυτών/επιχειρηματιών, που φέρονται να αναμένουν πως θα κινηθεί ο ίδιος.

Η Παγκρήτια Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει απόψε σε επίσημη ανακοίνωση για τα αδιάθετα ποσά, δίνοντας πληροφορίες και για τις επόμενες ημερομηνίες σχετικά με τη συνέχιση της ΑΜΚ για τους νέους μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, όπως προβλέπεται και από ενημερωτικό δελτίο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας