Μενού Ροή
Μεγάλες εισροές στην Τέρνα Ενεργειακή λόγω MSCI – Έκανε τζίρο 106 εκατ. ευρώ

 Πολύ μεγάλες ήταν οι εισροές στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στη χθεσινή συνεδρίαση καθώς από σήμερα εντάσσεται στον κορυφαίο δείκτη MSCI Standard Greece, που αποτελεί τον κυριότερο επενδυτικό μπούσουλα για τα διεθνή χαρτοφυλάκια και τα παθητικά funds. Η Τέρνα Ενεργειακή γίνεται από σήμερα η 9η μετοχή της ελληνικής αγοράς που συμμετέχει στον εν λόγω δείκτη και η 3η ενεργειακή μετά τις ΔΕΗ και Μυτιληναίος, ανεβάζοντας το εκτόπισμα του ενεργειακού τομέα στον MSCI, καθώς τρεις είναι και οι τραπεζικές μετοχές που συμμετέχουν.

Ο συνολικός τζίρος της χθεσινής συνεδρίασης εκτινάχθηκε στα 284,18 εκατ. ευρώ, με τα 258,33 εκατ. εξ αυτών να διακινούνται στις εννέα μετοχές της ελληνικής αγοράς που συμμετέχουν στον MSCI, που σημαίνει ότι σε όλη την υπόλοιπη αγορά διακινήθηκε τζίρος μόλις 25,77 εκατ. ευρώ!

Στην κορυφή του rebalancing βρέθηκε η Τέρνα Ενεργειακή στην οποία υπήρξαν σημαντικές εισροές καθώς διακινήθηκε τζίρος 106 εκατ. ευρώ μέσω όγκου 5,42 εκατ. τεμαχίων, η πλειονότητα των οποίων έλαβε χώρα μέσω μεγάλων πακέτων.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει μεγάλοι όγκοι και τζίροι στην Τέρνα Ενεργειακή, ενώ χθες έως ότου ξεκινήσουν οι δημοπρασίες στη μετοχή είχαν διακινηθεί συναλλαγές αξίας κοντά στα 27 εκατ. ευρώ, ενώ στο φινάλε έγιναν άλλα 80 εκατ. ευρώ. Με τα 106 εκατ. ευρώ που έκανε η ΤΕΝΕΡΓ συνολικά χθες, έκανε μόνη της το 37% του τζίρου του ελληνικού χρηματιστηρίου!

Παράλληλα, με άνοδο 43,6% είναι η πρώτη σε απόδοση μετοχή σε όλο το χρηματιστήριο, αν εξαιρέσουμε τις Euroxx και Yalco που κάνουν εξαιρετικά μικρούς έως ασήμαντους όγκους και τζίρους.

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας