Μενού Ροή
Μεγάλη φωτιά σε βιομηχανία μπαταριών Megapack Tesla στην Αυστραλία - Elon Musk στο twitter: "Ο Προμηθέας δεν δεσμεύεται"

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα σε ένα Megapack Tesla σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μπαταριών στον κόσμο στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας περίπου στις 10:15 το πρωί τοπική ώρα την Παρασκευή.

Η αιτία της πυρκαγιάς στη τοποθεσία Big Battery στο Geelong, Victoria δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ο γίγαντας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen με έδρα το Παρίσι συνεργάστηκε με την Tesla και την AusNet Services για την ανάπτυξη του έργου σε κλίμακα δικτύου με στόχο να βοηθήσει την πολιτεία της Βικτώριας να επιτύχει έναν στόχο ανανεώσιμης ενέργειας 50% έως το 2030.

Ο Έλον Μασκ επικεφαλής της Tesla έγραψε στο Twitter μετά τις ειδήσεις για την πυρκαγιά στη μεγάλη μπαταρία, "Ο Προμηθέας δεν δεσμεύεται", κάνοντας μια αναφορά στον θεό της φωτιάς.

Η Australian Financial Review ανέφερε ότι η πυρκαγιά προκάλεσε τοξικό καπνό και οι αρχές έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους στα κοντινά προάστια να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Σύμφωνα με δήλωση στο CNBC εξ ονόματος του Louis de Sambucy, διευθύνοντος συμβούλου της Neoen Australia, η φωτιά εκδηλώθηκε «μέσα σε ένα από τα Megapacks της Tesla» κατά την αρχική δοκιμή του συστήματος την Παρασκευή. Κανείς δεν τραυματίστηκε και ο χώρος εκκενώθηκε.

Πρόσθεσε, «Οι Neoen και Tesla συνεργάζονται στενά με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο χώρο για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο ιστότοπος έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο και δεν θα έχει καμία επίδραση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της AEMO, διαχειριστή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο χώρος έχει απομονωθεί με ασφάλεια από το ηλεκτρικό δίκτυο και δεν έχει επηρεάσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Γιγάντιες μπαταρίες όπως αυτές που προσφέρει η Tesla, η ABB και οι νεοεισερχόμενοι όπως το Northvolt μπορούν να βοηθήσουν τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύου να μεταφέρουν επιπλέον χωρητικότητα μεταξύ των κρατών και να διασφαλίσουν ότι η ενέργεια από διακοπτόμενες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται.

Έργα όπως το Victorian Big Battery της Neoen και συστήματα όπως το Tesla Megapacks μέσα σε αυτό, μπορούν επίσης να διασφαλίσουν ότι υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια ακόμη και όταν υπάρχουν απρογραμμάτιστες διακοπές σε ένα δίκτυο μεταφοράς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας