Μενού Ροή
Μνημόνιο συνεργασίας για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μέσω του οποίου επισφραγίζεται η ήδη επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων και εδραιώνεται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό,  ερευνητικό και παραγωγικό επίπεδο.

Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους.  Η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, αποτελούν ενδεικτικά κάποιους από τους πρωταρχικούς στόχους του Μνημονίου, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, κ. Ανδρέα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, στις 29 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη των Ιωαννίνων, παρουσία του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και μελών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μεταξύ των οποίων ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο Farm Manager, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Λίλα Ζήζουλα.

Την τελετή υπογραφή του Μνημονίου τίμησαν με την παρουσία τους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ . Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών, κ. Βασίλειος Βλέτσας και ο Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Ιωαννίνων Πατήρ Θωμάς Ανδρέου, όπου μέσω των δηλώσεων τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία αυτή τους δύο φορείς και ευχήθηκαν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία.

Κατά την Υπογραφή του, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την ΠΙΝΔΟΣ στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσω της τεχνολογίας.

Ενώ, ο Πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, κ. Δημητρίου Ανδρέας, κατά την Υπογραφή τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την ΠΙΝΔΟΣ το Μνημόνιο και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας