Μενού Ροή
Motor Oil: Έρχεται «υγιές μέρισμα» και νέο επενδυτικό πλάνο

Υγιές μέρισμα στους μετόχους για το 2021 προανήγγειλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης μιλώντας χτες με αναλυτές  και εκπροσώπους των διεθνών επενδυτών στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου του Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος που κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως σημείωσε ο κ. Τζαννετάκης, «είδε» σημαντική αύξηση της ζήτησης για καύσιμα τον Οκτώβριο, που έφτασε στα επίπεδα του 2019, αλλά και μια σχετική επιβράδυνση το Νοέμβριο. Επίσης πολύ θετικά ήταν τα νέα από τις αγορές των Βαλκανίων και της Κύπρου, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος μέσω των σημάτων της CORAL και AVIN.

Σε σχέση με το επενδυτικό πλάνο της επόμενης 5ετίας ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι ήδη είναι σε φάση σχεδιασμού τονίζοντας πάντως τη σημασία που έχει η διαδικασία της πράσινης μετάβασης για τον κλάδο διύλισης. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος  τρέχει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο της μείωση των εκπομπών, την τόνωση της χρήσης «πράσινης» ενέργειας αλλά και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στη λειτουργία του. Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση ήδη, στον τομέα των ΑΠΕ υπάρχει εγκατεστημένη ισχύς 279 MW, ενώ 84 MW είναι σε φάση κατασκευής. Παράλληλα, το σύνολο των αδειών προς ανάπτυξη είναι 650 MW.

Παράλληλα η Motor Oil, όπως αναφέρθηκε υλοποιεί μια στρατηγική πλήρους καθετοποίησης, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση ενεργειακών προϊόντων αναπτύσσοντας παράλληλα και νέες δραστηριότητες όπως π.χ. η ηλεκτροκίνηση με την NRG.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας