Μενού Ροή
Mytilineos: Καθαρά κέρδη 136 εκατ. στο εξάμηνο αναμένουν οι αναλυτές

Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο, στα 136 εκατ. ευρώ από 77 εκατ. ευρώ πέρυσι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η Mytilineos, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών από 9 οίκους κάνουν λόγο για τζίρο 2,07 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 263 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.

Η μικρότερη εκτίμηση για τον τζίρο είναι στα 1,936 δισ. ευρώ και η υψηλότερη στο 2,15 δισ ευρώ. Η μικρότερη εκτίμηση για τα κέρδη EBITDA είναι στα 256 εκατ. ευρώ και η μεγαλύτερη στα 267 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά κέρδη η χαμηλότερη στα 133 εκατ. ευρώ και η μεγαλύτερη στα 140 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα β τριμήνου, η μέση εκτίμηση για τον τζίρο είναι στο 1,033 δισ. ευρώ με χαμηλότερη τα 894 εκατ. ευρώ και υψηλότερη στο 1,103 δισ. ευρώ. Για τα EBITDA η μέση εκτίμηση είναι στα 133 εκατ. ευρώ με τη χαμηλότερη στα 126 εκατ. ευρώ και την υψηλότερη στα 137 εκατ. ευρώ, ενώ για τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη η μέση εκτίμηση είναι στα 69 εκατ. ευρώ με τη χαμηλότερη εκτίμηση στα 66 εκατ. ευρώ και την υψηλότερη στα 73 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο με βάση τις ανακοινώσεις που έχει κάνει η εισηγμένη αλλά και το guidance που έχει δοθεί από πλευράς διοίκησης, τα πραγματικά αποτελέσματα αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα κάνοντας θετική έκπληξη, εξέλιξη που θα σημαίνει ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης, οι χρηματιστηριακές θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν ανάλογα τις εκτιμήσεις τους για το σύνολο του έτους.

Για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για τζίρο 1,03 δισ. ευρώ, με EBITDA στα 133 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 69 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του β' τριμήνου και εξαμήνου της Mytilineos ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας