Μενού Ροή
Mytilineos: Νέα τιμή στόχος στα 30,5 ευρώ από την Eurobank Equities-Στα top picks

Τιμή – στόχο 30,5 ευρώ και σύσταση «buy» δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, η οποία τοποθετεί την εισηγμένη στις κορυφαίες επιλογές (top-pick) του 2023.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παρόλο που η μετοχή της Mytilineos κινήθηκε παράλληλα με τα θεμελιώδη της (ράλι 80% από τον Σεπτέμβριο του 2022) η αποτίμησή της παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς έχει να ενσωματώσει σημαντική αξία ακόμα.

Στο επίκεντρο του report της χρηματιστηριακής εταιρείας τίθενται τα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη του 2022, τα οποία έδειξαν εκτίναξη των λειτουργικών κερδών (EBITDA) στα 823 εκατ. ευρώ (+129%).

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα η μετοχή της Mytilineos διαπραγματεύεται στο 5.5x των ετήσιων EV/EBITDA, έχοντας έκπτωση 25% – 30% σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς ομίλους. Κι αυτό, παρά τις εύρωστες προοπτικές ανάπτυξης και την ανάδειξη της εταιρείας ως «πρωταγωνίστριας» στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρείας, προβλέποντας EBITDA ύψους 907 εκατ. ευρώ εφέτος και άνω του 1 δισ. ευρώ το 2024.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας