Μενού Ροή
Mytilineos: Στα 22 ευρώ ο στόχος από Eurobank Equities, περιθώριο ανόδου 48%

Σε δεύτερη αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Μυτιληναίος μέσα στο ίδιο έτος προχώρησε η Eurobank Equities – κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο – καθώς μετά από αυτήν που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ανέβασε το στόχο από τα 14,20 ευρώ στα 18,70 ευρώ, τώρα «χτίζει» περαιτέρω στις προσδοκίες, ανεβάζοντάς τη στα 22 ευρώ.

Πρόκειται για στόχευση που δίνει περιθώριο ανόδου περί το 48% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς η μετοχή βρίσκεται πέριξ των 16 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Μυτιληναίος διόρθωσε σε ποσοστό 11,3% το μήνα Σεπτέμβριο όμως έκλεισε το 9μηνο με επίδοση +18,5%. Παράλληλα, καλή αντίδραση σημειώνει κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου όπου ήδη ενισχύεται άνω του 5%.

Στην τωρινή ανάλυσή της, η Eurobank Equities επισημαίνει πως η αγορά δείχνει να αγνοεί παντελώς το ράλι των τιμών του αλουμινίου που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας τα 3.000 δολάρια και αποτελούν τομέα της εταιρείες που συνεισφέρει άνω του 50% των EBIDTA του ομίλου Μυτιληναίος.

Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας φέρνει επιπλέον μεγάλη ζήτηση για αλουμίνιο από πληθώρα κλάδων, όπως από τη διαρκώς αυξανόμενη βιομηχανία συσκευασίας (τρόφιμα, ποτά, μεταφορές, logistics) έως και την αυτοκινητοβιομηχανία, που ολοένα και περισσότερο αντικαθιστά βαριά μέταλλα με το αλουμίνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Equities προβλέπει ότι η ζήτηση για αλουμίνιο θα αυξηθεί περαιτέρω την ώρα που η προσφορά θα παραμένει περιορισμένη, εκτιμώντας ότι για το τμήμα μεταλλουργίας της Μυτιληναίος αυτό θα σημάνει περαιτέρω ανάπτυξη των EBIDTA κατά 24% την περίοδο 2020-2023.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου θα φθάσουν φέτος στα 347,2 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν στα 490,3 εκατ. το 2022 και στα 578 εκατ. το 2023, ενώ τα καθαρά κέρδη που φέτος αναμένονται στα 153,2 εκατ. ευρώ, θα ανέλθουν στα 260,5 εκατ. το 2022 και στα 311,6 εκατ. το 2023.

Απ. Σκ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας