Μενού Ροή
Νέα εξαγορά στην Πολωνία για την Macquarie μετά το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σε μια ακόμα εξαγορά επί ευρωπαικού εδαφους προχώρησε η Macquarie Asset Management η οποία επικράτησε στον πρόσφατο διαγωνισμό για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Επεκτείνοντας την παρουσία της στον τομέα των logistics real estate, απέκτησε ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων CityFlex στην Πολωνία από για περισσότερα από 63 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακίνητο

Το χαρτοφυλάκιο logistics τελευταίου επιφάνειας περίπου 80.000 τ.μ., που αποκτήθηκε σε διάφορα στάδια από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αποτελείται από τέσσερα πρόσφατα ολοκληρωμένα περιουσιακά στοιχεία και δύο εγκαταστάσεις υπό κατασκευή.

Κατέχοντας προνομιακές τοποθεσίες κοντά σε βασικά αστικά και βιομηχανικά κέντρα, όπως το Γκντανσκ, το Λοτζ και το Βρότσλαβ, τα ακίνητα είναι 100% μισθωμένα και επωφελούνται από την ισχυρή πρόσβαση σε βασικές οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις.

Όλα τα ακίνητα έχουν λάβει βαθμολογία «καλή» ή «πολύ καλή» στο πλαίσιο του συστήματος πιστοποίησης βιώσιμων κτιρίων της BREEAM.

Η τελευταία επένδυση του χαρτοφυλακίου είναι μια εγκατάσταση στο Λοτζ.

Η εξαγορά του, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, αυξάνει το αποτύπωμα της Macquarie Asset Management στον τομέα των logistics real estate της Πολωνίας σε περίπου 480.000 τ.μ.

Οι δηλώσεις

Η Dana Gibson, Συνεπικεφαλής της ομάδας Real Estate της Macquarie Asset Management στην Ευρώπη, λέει: «Η πανδημία έχει ρίξει στο προσκήνιο τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας των logistics real estate στη στήριξη αποτελεσματικών παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Καθώς η ζήτηση για στρατηγικά τοποθετημένες εγκαταστάσεις με ισχυρά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας συνεχίζει να αυξάνεται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την 7R στην Πολωνία και να εξασφαλίσουμε αυτό το χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας».

Ο Lukasz Jachna, Chief Capital Markets Officer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της 7R, λέει: «Η οικοδόμηση του πρώτου δικτύου logistics τελευταίου μιλίου στην Πολωνία, που καλύπτει όλες τις βασικές τοποθεσίες της πόλης με τις αστικές αποθήκες της 7R και η συνεργασία με τη Macquarie είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ κεφαλαίου και ανάπτυξης. Η ευθυγράμμιση των συμφερόντων μεταξύ των μερών για την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε βασικές μικρο-τοποθεσίες, διασφαλίζοντας ότι συμμορφώνονται με τα υψηλά πρότυπα ESG και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ενοικιαστών, είναι πάντα μια εξαιρετική στρατηγική προς εκτέλεση. Επιδιώκουμε να παρέχουμε περισσότερα προϊόντα υψηλής ποιότητας μαζί με τον συνεργάτη μας στο εγγύς μέλλον."

Επενδύουν εδώ και 15 χρόνια

Η Macquarie Asset Management και οι εξειδικευμένες πλατφόρμες της επενδύουν στον ευρωπαϊκό τομέα logistics real estate εδώ και 15 χρόνια.

Διαχειρίζονται ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 60 ακίνητα στη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό περιλαμβάνει την πλατφόρμα PLP, η οποία αναπτύσσει και διαχειρίζεται 30 ακίνητα ακίνητης περιουσίας στην κύρια αγορά logistics σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαζί με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες της, η Macquarie Asset Management έχει επενδύσει 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα των logistics real estate παγκοσμίως για λογαριασμό επενδυτών τα τελευταία 10 χρόνια.

Τα logistics real estate αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής ακινήτων της Macquarie Asset Management και αναμένεται να αναπτυχθούν σημαντικά μέσω της συνεχούς εξέλιξης των logistics τρίτων, της παγκοσμιοποίησης, της σχεδόν ασφάλισης και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας