Μενού Ροή
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στις ΑΠΕ αναζητά η Quest Energy

 Του Απόστολου Σκουμπούρη

Έχοντας ρευστότητα πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Quest Συμμετοχών αναζητά τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν στην αγορά της «πράσινης» ενέργειας, όπου ήδη έχει σημαντική δραστηριοποίηση μέσω της Quest Energy.

Οι επενδύσεις που έγιναν το 2020 είναι αυτές που διατηρούν το υπάρχον momentum ανάπτυξης που έχει η εταιρεία στο 9μηνο του 2021, προερχόμενη από τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στο εννεάμηνο του 2021 οι πωλήσεις της Quest Energy ήταν ελαφρώς αυξημένες (+1,3%) καθώς ενώ η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 17% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η εταιρεία έχει μετά από σημαντικές νέες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν την τελευταία διετία στη διάθεσή της δεκαπέντε φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 26,2MW και βρίσκεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης και επενδύσεων.

Η εξαγορά στη Λάρισα

Θυμίζουμε πως η τελευταία εξαγορά της Quest Energy ΜΑΕΒΕ, ήταν πριν από περίπου 11 μήνες, στις 16 Δεκεμβρίου 2020, όταν απέκτησε το φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8MW, στον Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λάρισας έναντι τιμήματος 3,4 εκατ. ευρώ.

Με την ανωτέρω εξαγορά  η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ, του ενεργειακού βραχίονα του Ομίλου Quest Συμμετοχών, ανέρχεται σε 28MW.

Η Εταιρεία

Η Quest Ενεργειακή MΑΕBE, μέλος του Ομίλου Quest, δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Παράλληλα η εταιρεία αξιολογεί νέες τεχνολογίες και αγορές στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο την επόμενη πενταετία, τόσο στον τρόπο χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στη διαχείριση αυτής.

Ηλεκτρικά sooter

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της θυγατρικής του Info Quest Technologies ο Όμιλος Quest δραστηριοποιείται ήδη ενεργά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρικά scooter της Xiaomi και τα ηλεκτρικά motorcycles της Segway.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας