Μενού Ροή
Νέο μεγάλο έργο 47 εκατ. ευρώ στην Πολωνία για τη Σωλ. Κορίνθου

Συνεχίζεται η ανάληψη κομβικών και ιδιαίτερα απαιτητικών έργων από τον όμιλο Cenergy Holdings και τις θυγατρικές του, καθώς χθες ανακοινώθηκε πως η Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε μεγάλο έργο στην Πολωνία για την προμήθεια 80 χιλιομέτρων χαλύβδινων σωλήνων για αγωγό φυσικού αερίου.

Πρόκειται για έργο που θα φτάσει στα 47 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το ανεκτέλεστο της Cenergy Holdings.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε χθες, στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε συμβόλαιο από τον Διαχειριστή Μεταφοράς Αερίου της Πολωνίας, GAZ-SYSTEM SA, που αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Gustorzyn - Wronow στην Πολωνία και περιλαμβάνει 80 χλμ. επενδυμένων σωλήνων χάλυβα 40 ιντσών.

Η πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων διεθνών και Πολωνών κατασκευαστών, ως η πλέον συμφέρουσα ενώ η σύμβαση ανέρχεται στα έως και 217.192.029,00 PLN συμπεριλαμβανομένης της ανοχής ποσότητας και μεταφοράς (περίπου 47 εκατ. ευρώ).

Μεταφορά αερίου

Στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από το Gustorzyn στο Wronow, ο οποίος θα επιτρέπει τη μεταφορά αυξημένου όγκου αερίου σε οικισμούς της Βαρσοβίας και του Łodz, στο Radom και τα περίχωρα αυτού, καθώς και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Πολωνίας.

Η κατασκευή και η επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας.  Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στην Πολωνία στις αρχές Απριλίου του 2022 και να ολοκληρωθούν έως τον Αύγουστο του 2022.

Το green deal

Όπως αναφέραμε προ ημερών στο EnergyMag.gr, το παγκόσμιο green deal, φέρνει τη Cenergy Holdings στην αιχμή των εξελίξεων και το έργο στην Πολωνία είναι ένας ακόμη κρίκος προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παγκόσμια «στροφή» προς ενεργειακά βιώσιμα projects, τα οποία κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε όλο τον πλανήτη ευνοεί τη Cenergy Holdings, που είναι ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Viohalco.

Παράλληλα, λίγοι όμιλοι σε όλο τον κόσμο έχουν τις υποδομές που έχει ο όμιλος Viohalco και οι θυγατρικές του, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται ακόμη και στα πλέον απαιτητικά και εξειδικευμένα ενεργειακά έργα, είτε αυτά αφορούν σωλήνες υψηλών προδιαγραφών, είτε καλώδια υψηλής τάσης.

Στο τέλος του ενεαμήνου 2021 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών και για τους δύο κλάδους (Καλώδια και Σωλήνες) είχε διαμορφωθεί στα 808 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον μετά και από αυτό το έργο, φτάνει στα 855 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο που έχει επιτύχει ποτέ ο όμιλος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας