Μενού Ροή
Ο Ελον Μασκ πήρε τον έλεγχο του Twitter και απέλυσε τον CEO

Τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων έκλεισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SρaceX, Ελον Μασκ, μετά από μία μακρά και «δραματική» διαδικασία και μία νομική διαμάχη με το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SρaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter.

Μετά το τέλος μιας μακράς διαδικασίας διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Parag Agrawal, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη.

Ο Μασκ σχεδιάζει να αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στο Twitter, αναλαμβάνοντας το τιμόνι του γίγαντα των social media όπως έχει κάνει και στην κορυφαία Tesla και στην SρaceX, αναφέρει το Bloomberg News.

Σκοπεύει να πάρει τη θέση του Parag Agrawal, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλα μεγάλα στελέχη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστεί συζητώντας εσωτερικές διαβουλεύσεις. Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος στο μεσοδιάστημα, αλλά μπορεί τελικά να παραχωρήσει τον ρόλο μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε το άτομο. Οι εκπρόσωποι του Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Απολύθηκαν επίσης η Vijaya Gadde, επικεφαλής νομικών, πολιτικής και ασφάλειας του Twitter και ο γενικός σύμβουλος Sean Edgett, είπε ένα άτομο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας