Μενού Ροή
Ομολογιακό δάνειο ΔΕΣΦΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ

Στην υπογραφή της σύμβασης, για την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, προχώρησαν χθες οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με τον ΔΕΣΦΑ για τη χρηματοδότηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ, 12ετούς διάρκειας, που θα καλύψουν οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες, με το οποίο ο ΔΕΣΦΑ θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και την ανάπτυξη νέων υποδομών. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη συγκυρία για την αγορά του φυσικού αερίου καθιστώντας επιτακτική την επιτάχυνση υλοποίησής τους, τόσο για τη διεύρυνση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου όσο και τη δημιουργία υποδομών αποθήκευσης που θα ενισχύσουν την αυτάρκεια της χώρας.

Στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν χθες το «παρών» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΤράπεζαςΠαύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της EurobankΦωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha BankΒασίλης Ψάλτης και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας ΠειραιώςΧρήστος Μεγάλου. Οι τέσσερις τράπεζες μετέχουν από κοινού στο ομολογιακό, με την Εθνική Τράπεζα να έχει το ρόλο του συντονιστή της έκδοσης. Η χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών projects και κρίσιμων υποδομών αποτελεί προτεραιότητα για τις τράπεζες σε μια περίοδο που διατυπώνεται κριτική για τον ρυθμό χρηματοδότησης της οικονομίας.

Διαβάστε εδώ
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας