Μενού Ροή
Πήρε έγκριση το αιολικό πάρκο της Τέρνα Ενεργειακής στην Αιτωλοακαρνανία

Βεβαίωση παραγωγού για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 18 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 18 MW, στη θέση «ΜΑΛΑΘΟΥΝΑ», της Δημοτικής Ενότητας Πυλλήνης, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας

Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έλαβε από την ΡΑΕ η θυγατρική της Τέρνα Ενεργειακής, «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Το έργο αφορά την κατασκευή τριών νέων ανεμογεννητριών, με διάμετρο 170 μέτρα και διάρκεια ισχύος της έγκρισης τα 25 χρόνια.

Το έργο εντάσσεται στην νέα γενιά επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ, που θα ακολουθήσουν πριν καν ολοκληρωθεί το υφιστάμενο επενδυτικό πλάνο των 2 δισ. ευρώ.

Η νέα γενιά επενδύσεων, περιλαμβάνει νέα αιολικά πάρκα, χερσαία φωτοβολταϊκά, αλλά και πλωτά φωτοβολταϊκά και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πέραν του έργου αντλησοταμίευσης στην Αμφιλοχία και του υβριδικού έργου στο Αμάρι της Κρήτης.

«Αιολικά πάρκα:

Η συνολική ισχύς των πάρκων που κατασκευάζονται ή είναι έτοιμα προς κατασκευή ανέρχεται σε 400 MW. Επιπλέον ωριμάζουμε 63 νέα έργα που έχουν ήδη εξασφαλισμένες βεβαιώσεις παραγωγής και η συνολική ισχύς των οποίων ξεπερνά τα 1,8 GW.

Φωτοβολταϊκά πάρκα:

Η συνολική ισχύς των φ/β που προωθεί η εταιρεία ανέρχεται σε περίπου 1,7 GW, εκ των οποίων άνω των 1,1 GW διαθέτουν ήδη άδεια παραγωγής.

Eργα αποθήκευσης:

Το επενδυτικό πλάνο στην αποθήκευση κυρίως μέσω αντλησοταμίευσης αλλά και μέσω λοιπών τεχνολογιών φτάνει περίπου τα 2 GW. Πιο ώριμα είναι τα έργα στην Αμφιλοχία και στο Αμάρι.

Πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα:

Σε κοινοπραξία με την Ocean Winds σχεδιάζονται πλωτά πάρκα στις ελληνικές θάλασσες συνολικής ισχύος 1,5 GW».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας