Μενού Ροή
Ποια είναι η Hexicon που προετοιμάζει την πρώτη επένδυση στην πλωτή αιολική ενέργεια στην Ελλάδα - Ο ρόλος Χατζηγάκη

Η Σουηδική εξειδικευμένη εταιρεία στην πλωτή αιολική ενέργεια Hexicon, δημιούργησε μια κοινοπραξία, την Hexicon Power SA, με την ελληνική EAMAA, η οποία περιγράφεται ως ένα πρώτο βήμα για την έναρξη της ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

Η εταιρεία όπως ανακοίνωσε θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το νέο νομικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια που αναμένεται φέτος.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες για πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια με μερικούς από τους καλύτερους ανέμους στην Ευρώπη», λέει ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon.

Σημαντική αγορά

Όπως αναφέρει, με ένα συνεχώς διευρυνόμενο ενεργειακό δίκτυο και αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, η Ελλάδα έχει γίνει μια ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την παγκόσμια ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με τη συνολική στρατηγική οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, η Ελλάδα επιδιώκει τώρα να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, για να μειώσει την παραδοσιακή της εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και να αυξήσει το μερίδιό της στις καθαρές πηγές ενέργειας.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει την πράσινη ενέργεια μία από τις κορυφαίες της προτεραιότητες εφαρμόζοντας ένα νέο εθνικό σχέδιο και θέτοντας μερικούς από τους πιο φιλόδοξους στόχους στην ΕΕ, όπως η παραγωγή του 60% του μείγματος ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

«Αυτή είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση για εμάς. Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς ξεκινούν το ταξίδι από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισημαίνει ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon.

Η ελληνική ομάδα

Η ελληνική ομάδα διαθέτει επιχειρησιακή, νομική και τεχνική τεχνογνωσία, καθώς και ένα τοπικό δίκτυο που ταιριάζει με την τεχνογνωσία της Hexicon στην τεχνολογία πλωτής αιολικής ενέργειας.

Επικεφαλής του έργου θα είναι ο Μικέλης Χατζηγάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power.

Ο κ. Χατζηγάκης, είναι γιός του πρώην υπουργού βουλευτή της ΝΔ Σωτήρη Χατζηγάκη, ενώ έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του νυν Αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Εργασίας Κώστή Χατζηγάκη.

Επίσης, πριν ενταχθεί στην Hexicon, ο κ. Χατζηγάκης ήταν COO της Cobblestone Energy, κορυφαίας βρετανικής εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, και πρώην σύμβουλος διαχείρισης στο Boston Consulting Group (BCG).

Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο Alexander Singer, καταξιωμένος επενδυτικός σύμβουλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με 30ετή εμπειρία στο χώρο και με ισχυρή εμπειρία στις ενεργειακές επενδύσεις και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δηλώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη: «Ελπίζουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία της Hexicon στην πλωτή αιολική ενέργεια θα αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την υποστήριξη του μέλλοντος της καθαρής ενέργειας της Ελλάδας. Η τεχνολογία πλωτής αιολικής μας τεχνολογίας μπορεί να παράγει υψηλή απόδοση ενέργειας με περιορισμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η Ελλάδα έχει τεράστιες ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τη χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα θα συνεργαστούν στενά με την Hexicon για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ισχυρές προοπτικές της Ελλάδας για υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η ομάδα ανυπομονεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ελλάδας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και στους υψηλούς στόχους της χώρας για καθαρή ενέργεια και ένα υγιές περιβάλλον.

Ποια είναι η Hexicon

Η Hexicon είναι μια σουηδική εταιρεία καθαρής τεχνολογίας που αναπτύσσει έργα αιολικής ενέργειας σε βαθιά νερά διεθνώς. Η εταιρεία έχει τη δική της πατενταρισμένη τεχνολογία. TwinWind, το οποίο αποτελείται από μια πλωτή βάση με δύο τουρμπίνες.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός διπλού στροβίλου επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερων στροβίλων ανά θαλάσσια περιοχή, γεγονός που αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η αειφορία, η καινοτομία και η συνεργασία βρίσκονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Hexicon και η πλωτή αιολική ενέργεια αποτελεί βασικό στοιχείο καθώς ο κόσμος μεταβαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας