Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ΑΠΕ και Cloud η συμφωνία της Πορτογαλικής “ΔΕΗ” EDPR με την Amazon

Η υπερδραστήρια πορτογαλική EDPR, θυγατρικής της EDP, εκτός από την επελασή της στην ελληνική αγορά, συνεχίζει να κλείνει και διεθνώς την μια συμφωνία μετά την άλλη. Τελευταία είναι αυτή που σύναψε με την Amazon Web Services (AWS), για διμερές συμβόλαιο (PPA), για μελλοντικά αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και την παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών.Μέσω της ως άνω συνεργασίας, η EDPR και η AWS σκοπεύουν να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε δύο βασικούς τομείς, αναφέρει ανακοίνωση.

  1. Ο ένας αφορά την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων από πλευράς της EDPR, που θα ανατεθούν μέσω PPAs με την AWS, και προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή κατά την περίοδο 2023-25, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
  2. Ο δεύτερος τομέας συνεργασίας θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού από πλευράς της AWS, η οποία αποτελεί και την προτιμώμενη υπηρεσία παροχής cloud για την EDPR.

Ειδικά σε ένα πλαίσιο όπως το τρέχον, κατά το οποίο είναι απαραίτητο να διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να διαφοροποιηθούμε και να ξεπεράσουμε τυχόν αντιξοότητες. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Amazon, καθώς είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εταιρεία μας, όσον αφορά τη σταθερή δέσμευσή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την επίτευξη της ουδετερότητας ανθρακούχων εκπομπών».

Ο Miguel Alava, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS Iberia, σημείωσε: «Η συνεργασία μας με την EDPR θα συμβάλει στην ευόδωση της δέσμευσής μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών (net-zero) εκπομπών άνθρακα έως το 2040. Παράλληλα, θα τροφοδοτήσει τις δραστηριότητές μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030, στόχος για τον οποίο βρισκόμαστε σε πορεία επίτευξης και υπολογίζουμε να έχουμε κατακτήσει 5 χρόνια νωρίτερα (2025).

Είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε από κοινού με την EDPR συναρπαστικές προκλήσεις, όπως η ανίχνευση ανωμαλιών και η έγκαιρη εξαγωγή προγνωστικών. Είμαστε επίσης περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, που βασίζεται σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Η εν λόγω συνεργασία ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις μεταξύ EDPR και AWS, εξασφαλίζοντας παράλληλα πρόσθετη αναγνωσιμότητα για το αναπτυξιακό πλάνο της EDPR για το 2021-25, καθώς και μια υγιή συνεργασία για τον συνεχή τεχνολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας. Προβλέπεται πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποδώσει έως και 475 MW συνολικά μέσω των PPAs μεταξύ των δύο εταιρειών.

Τα PPAs, που αναμένονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή στρατηγική της EDPR, που βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων χαμηλού κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μεγάλη αγωνία για τις επόμενες μέρες,, όταν και οι θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα ανέβουν περαιτέρω έβγαλε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε παιχνίδι των αριθμών και μάλιστα για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι δύο κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα, αυτή του...

ΑΠΕ

Απόλυτα ενδεικτικά των όσων ραγδαία αναπτύσσονται στον τομέα της αιολικής ενέργειας είναι τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε ο κολοσσός στην κατασκευή μονάδων, Siemens...

ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού κολοσσού υποδομής Snam παρουσίασε την Παρασκευή ένα όραμα για το μέλλον του υδρογόνου, λέγοντας ότι η «ομορφιά» του είναι...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE