Μενού Ροή
Σε νέα ιστορικά υψηλά η Cenergy Holdings - Έρχεται το αμερικανικό deal

Στα 3 ευρώ έκλεισε χθες η Cenergy Holdings, επίπεδα που ουδέποτε έχει ξαναδεί στο ταμπλό στα σχεδόν πέντε χρόνια που βρίσκεται στο ταμπλό, από την ώρα που ενώθηκαν σε μια κοινή μετοχή οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Θυμίζουμε πως η Cenergy Holdings εισήχθη μετά τη συγχώνευση των Ελληνικά Καλώδια και Σωλ. Κορίνθου ως ενοποιημένη μετοχή στις 20 Δεκεμβρίου του 2016, στην τιμή των 0,61 ευρώ. Έκτοτε και έως χθες, καταγράφει άνοδο 392%.

Χθες λοιπόν, σε μια πτωτική ημέρα για το χρηματιστήριο, η μετοχή ενισχύθηκε κατά 2,04% με κλείσιμο στα 3 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση αναρριχήθηκε στα 570,48 εκατ. ευρώ. Εξυπακούεται πως αν συνεχίσει έτσι, στην επόμενη αναδιάρθρωση του δείκτη FTSE 25 η Cenergy Holdings θα εισαχτεί στο δείκτη.

Το μεγάλο project

Ο όμιλος παίρνει ώθηση από τα πολλά και σημαντικά έργα που αναλαμβάνουν οι δύο θυγατρικές του. Σύμφωνα με πληροφορίες σε καλό δρόμο είναι και οι διαπραγματεύσεις με το Δανικό κολοσσό Ørsted, για το μεγάλο project στις ΗΠΑ.

Η Ørsted αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης και έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 50 δισ. ευρώ. Οι δύο όμιλοι, αν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα δημιουργήσουν από κοινού εργοστάσιο κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως στο τέλος του ενεαμήνου 2021 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών και για τους δύο κλάδους (Καλώδια και Σωλήνες) της Cenergy Holdings είχε διαμορφωθεί στα 808 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά το νέο έργο που ανέλαβε στην Πολωνία η Σωλ. Κορίνθου αξίας 47 εκατ. ευρώ, το ανεκτέλεστο φτάνει στα 855 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο που έχει επιτύχει ποτέ ο όμιλος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας