Μενού Ροή
Το 2022 η αποκρατικοποίηση της αποθήκης Καβάλας - Σφιχτές προθεσμίες για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Επιμένουν οι Ευρωπαικοί θεσμοί για ταχεία έναρξη της διαδικασίας πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, μεταθέτουν για τις αρχές του 2022 την παραχώρηση της υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Νότια Καβάλα και επιμένουν ότι ακόμα δεν είναι πρόσφορες οι συνθήκες για την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην 11η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, γίνεται ειδική αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία με την Κομισιόν, σχετικά με την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη. Τονίζεται ως πρώτο ορόσημο για την διάθεση των πρώτων πακέτων λιγνιτικής η 28ης Σεπτεμβρίου.

Στην Έκθεση γίνεται επίσης αναφορά στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, έναντι 733 εκατ. ευρώ.

Για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, επισημαίνεται πως η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ανεστάλη ως τα τέλη Σεπτεμβρίου σε ότι αφορά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την έκβαση των εκκρεμοτήτων. Εννοώντας προφανώς την γνωστή δικαστική διένεξη της εταιρείας με την ELFE, για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων η οποία εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών.

Αποθήκη Καβάλας

Για την παραχώρηση της υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα, σημειώνεται πως οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, οι αρχές θα αποσαφηνίσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της υποδομής, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το καθεστώς τιμολόγησης.

Σε ότι αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια αυτά εντάσσονται στις συναλλαγές που έπρεπε να καθυστερήσουν μετά από σημαντική πτώση της αξίας της κεφαλαιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων ή τον αντίκτυπο της πανδημίας στο επίπεδο της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας