Μενού Ροή
Siemens Energy: Άντλησε 1,259 δισ. ευρώ μέσω πώλησης νέων μετοχών για την εξαγορά της Gamesa

Η Siemens Energy άντλησε 1,259 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης νέων μετοχών για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του κατασκευαστή ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Siemens Energy υπέβαλε τον Νοέμβριο προσφορά για το υπόλοιπο μερίδιο που δεν κατείχε ήδη στη Siemens Gamesa.

Για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της προσφοράς ύψους 4,05 δισ. ευρώ, η Siemens Energy πούλησε περίπου 72,7 εκατομμύρια νέες μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές προς 17,32 ευρώ η μία, όπως ανέφερε, που ισοδυναμεί με έκπτωση 5% στην τιμή κλεισίματος της Τετάρτης.

Η μετοχή της Siemens Energy σημείωσε άνοδο 1,8% μετά την πώληση των μετοχών σήμερα.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι οι θεσμικοί επενδυτές, μεταξύ άλλων ... εμπιστεύονται τη στρατηγική μας να γίνουμε ο ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση", δήλωσε η Μαρία Φεράρο, οικονομική διευθύντρια της Siemens Energy.

Εκπρόσωπος της Siemens Energy δήλωσε ότι το BNP Paribas Energy Transition Fund είχε εγγραφεί για περίπου 10% των νέων μετοχών, που μεταφράζεται σε μερίδιο 0,9% στη Siemens Energy.

Ο βασικός μέτοχος Siemens, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποκλείσει την επένδυση περαιτέρω κεφαλαίων στη Siemens Energy, δήλωσε ότι η άμεση συμμετοχή του αραιώθηκε στο 32% από 35%.

Η πώληση των μετοχών σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της Siemens Energy θα αυξηθεί κατά 10% μέσω της έκδοσης των νέων μετοχών, οι οποίες παρέχουν πλήρη δικαιώματα μερίσματος για το τρέχον οικονομικό έτος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας