Μενού Ροή
Siemens Energy: Ξεχειλίζει το πράσινο βιβλίο παραγγελιών

Η Siemens Energy υποδέχεται μια έκρηξη στη ζήτηση για τεχνολογίες πράσινης μετάβασης, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εντείνουν τις προσπάθειες να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με την CFO της εταιρείας Maria Ferraro.

Μετά από χρόνια διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που έφεραν καθίζηση στις παραγγελίες, «βλέπουμε τώρα μια αναζωπύρωση, με πραγματική δυναμική στην αγορά», είπε σε εκδήλωση του Bloomberg στη Φρανκφούρτη. «Το βιβλίο παραγγελιών μας ξεχειλίζει».

Η ιστορική ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους ανάγκασε τις κεντρικές τράπεζες να ανταποκριθούν στην εκτίναξη των τιμών με επιθετική νομισματική σύσφιξη - εμποδίζοντας τις προσπάθειες για αύξηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακριβώς τη στιγμή που αυτές έγιναν πιο επείγουσες. Ωστόσο, η Siemens Energy βλέπει τους πελάτες της να ιεραρχούν την ανάγκη υιοθέτησης καθαρότερων τεχνολογιών πάνω από το κόστος των έργων.

«Δεχόμαστε από τώρα παραγγελίες για το 2028, το 2029, το 2030 — είναι μακροπρόθεσμο το σχέδιο», είπε η Ferraro. «Η μετάβαση δεν είναι κάτι που προκαλεί μια σπασμωδική αντίδραση σήμερα».

Το τμήμα αεροστροβίλων για παράδειγμα -δηλαδή οι παραγγελίες για τουρμπίνες- επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρότερη ενέργεια. Η εταιρεία αύξησε πρόσφατα τις προοπτικές πωλήσεών της, επικαλούμενη την υψηλή ζήτηση για προϊόντα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας