Μενού Ροή
Siemens Gamesa: Αύξηση πωλήσεων και διεύρυνση ζημιών

Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε διευρυμένες καθαρές πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης εν μέσω αυξημένου κόστους και ζητημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, και τόνισε ότι λαμβάνει μέτρα για την αναθεώρηση του τρέχοντος μοντέλου λειτουργίας της.

Η ισπανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών σημείωσε καθαρή ζημιά 446 εκατ. ευρώ έναντι των ζημιών 314 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα για το τρίμηνο μειώθηκαν στα 2,44 δισ. ευρώ έναντι των 2,70 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι επιδόσεις τριμήνου επλήγησαν από τις προκλήσεις για την ενίσχυση της χερσαίας πλατφόρμας 5x, καθώς και από τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ασταθείς δυναμικές της αγοράς, όπως ο πληθωρισμός της ενέργειας και το κόστος των πρώτων υλών.

Η Siemens Gamesa περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τη χρήση 2022, και αναμένει το περιθώριο των ΕΒΙΤ στο -5,5% σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο για -4%.

Τόνισε δε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων αντίστοιχα με το χαμηλότερο εύρος των εκτιμήσεων για -2% μέχρι -9%.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την αναδιάρθρωση του τρέχοντος μοντέλου λειτουργίας στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που ξεκίνησε.

"Η νέα διάταξη θα επιταχύνει την ανάκαμψη της εταιρείας μας. Θα παράσχει μια πολύ καθαρή εικόνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και μεγαλύτερη διαφάνεια συνολικά", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Jochen Eickholt.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας